Tavarisha har varit på besök!

Idag har vi haft besök av en 8-årig Schäfer som skall bo här några dagar. Hon heter Tavarisha och verkar väldigt glad och trevlig. Ozzy och hon verkar tycka om varandra men det blev lite avundsjuka eftersom Alice var här med. Hon kommer till oss på fredag eller lördag. Här är ett kort på henne!

Ozzy kom med med sitt rosa halsband oxå!

Freestyletävling i Motala

Igår (25 Juli) var vi (Jag, Tina och Marianne) i Motala och tävlade.

Först ut var jag och Ozzy. Vi gjorde bra ifrån oss och Ozzy nosade bara lite. Han var lite okoncentrerad men för att bara ha en början och ett slut på ett program så lyckades vi riktigt bra! Poängen blev 68,5 (tror jag).
Sedan var det dags för Tina och Piglet. Han var okoncentrerad och kom efter, drog en repa men gjorde i huvudsak vad Tina bad honom om. Hon blev sur och tog i honom en gång. Domarna har blivit hårdare med om man puffar till hunden eller tar i dom för att säga till dem så poängen blev "bara" 59,5.
Marianne och Berta var inte med på förmiddagen utan startade i godisklass mitt på dagen. Berta såg ut ung som i Borås. Lagom seg, matte visade mycke. Hon fick bra tips och kommentarer av domarna som tittade på.
På eftermiddagen var det åter dags för mig och Ozzy först. Vi kom ung. 10 meter in på banan när jag bröt. Ozzy var okoncentrerad och luktade runt. Jag bröt, sa till honom på skarpen och sprang iväg ut med honom och busade istället.
Sedan var det dags för Marianne och Berta. Ja, hade jag haft en film på dem så hade ni oxå trott att de fått någon slags knark eller så! De studsade in, det var bra fart på både Marianne och Berta! Hon tog verkligen till sig tipsen från domarna och det gick kalasbra. Det enda som fanns att klaga på var slalomen! Det slutade med 87,25 poäng! De vann klassen. Grattis till er!
Tina och Piglet var sist ut av oss. Vi provade en ny grej. Jag höll Piglet medan Tina stod och tittade en bit bort. Precis innan de skulle in fick Tina ta över Piglet. Det gick bra och de gjorde en fin tävling. Tina glömde bort sig lite i programmet men de skrapade ihop 80 poäng, grattis till dem med så klart.
Jaha, vad gör jag nu då??? Träna, träna och träna.
1. Momenten skall sitt ordentligt, de jag har övat ordentligt sitter bra och går fint även på tävling.
2. Jag måste bete mig på tävling som jag gör på träning... inte ge för mycket hjälper och inte låta glättigt glad.
Nästa freestyletävling vi siktar in oss på är i November i Karlstad så vi har ett tag att träna!
Jag siktar nog på ett ordinarie viltspår sista helgen i Augusti! Vi får väl se hur det går.

Detta handlar inte om Ozzy utan om mig!!!

Kan ni tänka er. Idag gick jag ut i laggårn för att leta efter bröllopsbilder på mig och min man. Efter sex år skulle det kanske vara på tiden att det kom upp ett på väggen! Jag hittade inte det jag letade efter men jag hittade en annan bild.
En gång i tiden var jag med i en fotoklubb. Det var faktiskt så jag och Martin träffades. Det skulle bli en liten tävling här i Marks kommun och fotoklubbarna var inbjudna till Markmästerskapet. Bilderna skulle lämnas in och jag hade inget att lämna. Då slog mig idén att jag skulle kunna fixa allt på två dagar. Jag tog bilden (som blev ett självporträtt) och framkallade filmen samma dag, sedan gjorde jag själva papperskopian och en paspartou (om det nu stavas så vet jag inte) dagen efter och lämnade in. Jag brukar kalla det mitt motivationskort. Varför? Ja se själva...

Året var 2003! Jag kan fortfarande bara jag är lite uppvärmd!

Vi har fått en ny granne!

Scilla heter hon! Hon är 14 veckor och av rasen vit herdehund! Hur söt som helst. Hon var här i dag och Ozzy bara dyrkar henne. Han älskar att leka med valpar och är väldigt snäll och försiktig. Det verkar dessutom som att hon älskar att springa! Han blev så förtjust i henne så han till och med lånade ut sin gris!!!


Uppvisning på SKK:s utställning i Tvååker

Nu har vi varit på uppvisning i Tvååker. Det gick väldigt bra för både Ozzy och Bertha! Ozzy var lite nosig och så men jag tycker ändå att det gick väldigt bra. Nu siktar vi på Motala den 25 juli! Det skall bli skoj. Det är vi, Tina och Marianne som åker. Bara att träna...

Titta på min tjej!

Min stora tjej har tjatat länge om att hon vill springa med Ozzy. När jag fick nys om att det skulle anordnas barn med hund på utställningen i tvååker (som vi skall ha freestyleuppvisning på) nämnde jag det för henne. Hon tände på alla cylindrar. Hon är riktigt duktig även om Ozzy gör lite som han själv vill. Med lite träning kommer det att gå bra. Tyvärr är det inte barn med hund på lördag när vi skall dit så det blir inget denna gången men hon vill gärna träna ändå!

Se så söta de är!

Tältäventyr!

Vi har sovit i tält för första gången!

Hela familjen samlades på åkern utanför. Vi var alltså inte så långt hemifrån, kanske 75 meter. Det var spännande för oss allihopa. Vi spelade Fia, åt godis, drack dricka (vilket resulterade i att lilltjejen spydde). Barnen somnade efter en stunds veleri och några timmar senare var det dags för mig och Martin att gå och lägga mig. Ozzy fick sova i "förtältet". Han har aldrig tältat innan så det var lite spännande att se hur det skulle gå. Men som vanligt när jag gör något med Ozzy så gick det väldigt bra. Han är en så snäll, go och trevlig hund så att han finner sig i det mesta!

Han är verkligen en guldklimp min lilla pojk!

RSS 2.0