Välkommen Stina!

Nu har min mamma varit och hämtat Welsh nummer två! Stina heter hon, egentligen heter hon Billbens Sånt E Livet men vem orkar med ett så långt namn?!
Hon kom hem igår och vi var där idag och hälsade på.
Det blev ett himla ståhej och en blandning mellan hundar och ungar. Ozzy blev döförtjust och ville leka och gulla med Stina hela tiden. Alice vill nog gärna ha sin matte för sig själv. Hon blev lite sotis och kröp upp i mammas knä.
Om man skall ha en något sådär ickesuddig bild på Stina (jag glömde kameran hemma och hade bara telefonen) får man nog passa på när hon sover! Vi längtar redan till den 7 januari när vi skall få passa henne för att mamma skall ställa Alice på MyDog.

Igår var vi och tränade...

Igår var vi i inomhuslokalen igen och tränade. Det var jag, Ulrika och Kerstin. Vi hade en och en halv timme på oss och Ulrika var snäll och hjälpte mig med ett HTM program.
Gårdagens klippa var Diva som satt still mitt i ett hav av korv och frolic. Det är inte illa för en ettåring!
Hur söt som helst! Jag tränade med klänning på och får inte träna utan den mer... det resulterade i det här:
Det är tur att vi bor som vi bor och att klänningen är soppas stor och elastisk så att man får plats med två fleectröjor under! Efter lite utomhusträning i flera minusgrader hjälpte hela familjen till med veden.
Ozzy släpade mest runt på vedträen men vi andra samlade in. När lilltjejen började frysa förflyttade vi oss in för att värma oss och för att fortsätta att träna Ozzy. Det resulterade i att vi ändrade lite i programmet men vi har ju inte så mycket tid så vi hinner inte lära oss massa nya saker!

Äntligen!

Idag bar det av till Kungsbacka och deras lydnadstävling i ett ridhus. Ulrika kom och hämtade mig vid 6.20 i morse. Så pigg och glad jag var... spydde nästan när jag kikade in i kylskåpet.

Ja, ja. Vi hittade ridhuset och det blev lottdragning 7.30 (skulle varit 7.15). Fortfarande dötrött och lätt illamående drog jag en 8:a. Passar mig fint. Kom med i andra platsliggningen av tre. Det var 23 anmälda men 18 tävlande ekipage.

Ozzy skötte sig bra och vi fick 9,5 på platsliggningen. Det är inga problem att ligga i 2 minuter längre (skall fortsätta träna 4) men han blir väldigt glad när jag kommer tillbaka till honom och idag lyfte han rumpan. Jag är skitnöjd!
Tandvisningen gav 9,5 poäng. Han satt inte still vid sidan (endel domare bryr sig inte men det gjorde denna).

Ozzy lämnades i bilen och jag köpte en cola och en macka. Fick i mig några munnar cola innan Ulrika gick för att rasta Ozzy och jag gick för att rasta migsjälv.

Jag och Ozzy äntrade planen och jag blev så stolt. Inget nosande och ganska koncentrerat. Sedan har vi ju våra problem men tänkte att privatträningen som jag fått av Ulrika i födelsedagspresent skulle lösa dem!!!

8 fick vi på linförigheten. Position, vänster halt dålig, snett sättande och tv (?).
9 på läggandet. Steg vid ligg.
9,5 på inkallande. Avslutet. (Ozzy dundrade in i mig)
6 på ställandet. Dk (röst), flera steg.
9 Apportering. För in föremål.
10 hopp över hinder.
7 i helhetsintryck med kommentaren Okoncentrerad (hon har aldrig sett Ozzy okoncentrerad).

Summan blev 170,5 och vårt första förstapris i klass 1! GRATTIS TILL OSS!

Ulrika filmade och länken kommer så fort hon har fått ut den!
Här kommer den!


http://www.youtube.com/watch?v=AILQ6OqWtAk

PS. Jag och Ozzy delade på mackan efter vi hade tävlat!

Grattis till min matte!

I går var det julafton och jag fick flera paket. Ett vildsvin som låter, en bäver som låter, en and som låter och en himla massa godis som jag inte har fått äta upp... precis som att det inte är jag som bestämmer över mina grejer!!! Det blev en bra julafton men jag kunde inte slita mig från att öppna paket innan det var min tur (vi brukar gå i åldersordning).
Jag blev väldigt lycklig över presenterna. Anden var pricket över i:et eftersom min gamla and blev begraven på julaftonsmorgonen!
Idag är det oxå en konstig dag. Nu väntar vi på de närmast sörjande till mamma för att det är hennes födelsedag. Då blir det glass och tillbehör (hon gillar inte tårta). Titta vad söt jag är:
Jag hoppas att ni alla har haft en god jul och att ni får ett gott slut! Hundpussar från Ozzy till er alla!

En liten julhälsning jag inte kunde låta bli att lägga ut!

Linnea har en snögubbe som driver Martin till vansinne =) Ni förstår säkert varför!!!

http://www.youtube.com/watch?v=yiM1Y_i_DwA

GOD JUL!

Dan före dan, promenad och min PT är sjuk!

Oj, oj, oj... dan före dan. Skinkan står i ugnet och jansonen skall fixas. Klockan är kvart i fem och barnen skall skrubbas... Inga problem vi hinner. Kungen skall ju inte komma på besök i morgon utan bara Mormor, Morfar och Morbror. Och så Alice så klart. Hon skall snart bli storasyster och vi väntar nu på Alice som kommer den 29 (tror jag).
Ozzy har slagit in sitt första paket för säsongen. Det blev till Scilla.
Visst blev det fint!Hm, undrar om jag verkligen vill ge bort det???
Idag bestämde jag mig för att ta snowracern och ungarna på en liten runda i skogen. Jag ringde grannen Birgitta för att kolla om hon kunde följa med. Tänke att det kunde bli mer spring för Ozzy om de var med. Tack för att du släpade med mig och ungarna på en längre promenad! Som vi stretade och drog.
Birgitta och ungarna i vår skog. Inte någon racerbana precis men är man enveten så går det.
Ozzy i snön.Vita vargen (eller var det vit herdehund?). Ozzy och Scilla fick för sig att de skulle på ett eget litet äventyr och försvann en stund. Ozzy kom tillbaka först och jag tänkte att han kanske skulle kunna leta reda på henne. Jag sa till honom att leta reda på henne och gud vad han engagerade sig! Han sprang iväg och letade. Han såg riktigt nöjd ut med sigsjälv. Vi gick tillbaka en bra bit och drog ner mot några hus. Sedan kände jag att han nog lurade mig så jag vände mig om och bad honom att leta och nog, lika glad och lycklig som tidigare, började han leta åt helt andra hållet! Hrmf... Ja,ja hon återfanns och vi kunde avsluta promenaden innan det blev bäcksvart. Ozzy är lite besvärad av snöklumparna som blir i hans fanor och tassar. Ibland funderar jag på att raka av honom all päls? Undra just hur det skulle se ut.

Ulrika är sjuk. Hur skall det gå? Jag kommer inte klara mig utan henne den 26:e. Snälla, snälla bli frisk!

Snö, snö och mer snö!

Idag (och inatt) har det kommit riktigt mycket snö här! I varje fall för att vara här och för att vara innan jul! När jag och flickorna skulle äta frukost idag så kom våran granne Ängeln (eller Birgitta som hon heter egentligen). Hon frågade om Ozzy ville följa med på en promenad. Om han ville. Han blev väldigt glad och faktiskt helt tokig och drog iväg genom skogen med Birgitta och Scilla. Han kom tillbaka och var helt snöig och otroligt glad och flåsig!
Dom hade energi kvar att rumla runt lite även efter de kommit hem! Sedan bestämde jag mig för att TV:n skulle få vara barnvakt (vilket jag innan jag fick barn har dissat helt) för att ploga. Jag övningsplogade en gång förra vintern och tänke att så svårt kan det väl inte vara. Så sagt och gjort jag plogade. Det är tur att vi har en motorcykel med plogblad för den är ju ganska lättmanövrerad. Jag är faktiskt väldigt nöjd med resultatet!
Fint det blev va? Konstigt nog kanske grannens brevlåda och plogbladet inte håller med...

Träningsstopp och polaren Scilla!

Vi har fått träningsstopp. Det är PT Ulrika som har delat ut det, igentligen är det inte träningsstopp utan lydnadsträningsstopp. Saker som två ben, spårning och sådant som inte kan förknippas med lydnadsklass I är ok. Detta för att Ozzy kändes lite oengagerad (!) sist vi tränade. Det är ju snart tävling och skall vila oss i form. Platsliggningsträning är oxå ett undantag då Ozzy verkligen behöver träna på att bara ligga och ha tråkigt.
Det var tur att grannen Birgitta och hennes vita herdehund Scilla dök upp i går kväll. Oj vad roligt hundarna hade! Först sprang de så fort så jag inte hann få med dem på bild och sedan lugnade de sig lite.
Här var de fortfarande i full fart!För att sedan lugna ner tempot något.
Här hade faktiskt Ozzy surnat till lite. Han får verkligen igen för alla gånger han har bitit Alice i öronen. Han var helt dreglad när vi kom in!Tillslut satt båda hundarna still samtidigt. Det är otroligt härligt att se dessa två fara runt. Ozzy är ju en pojk på 3,5 år och Scilla en flicka på 7 månader så det är Ozzy som bestämmer. De är väldigt duktiga på kroppspråk båda två och fast Ozzy är mindre till storleken och oftast ligger under så reagerar Scilla på minsta vink. Härliga hundar.

Lydnadstävling och Lucia

Idag kom PM:et till nästa lydnadstävling. Den går av stapeln den 26 december (dagen efter min 35-årsdag). Ibland så ifrågasätter till och med jag hunderiet, den börjar 7.15 för oss i lydnadsklass 1. Det innebär inget party, party för mig på min födelsedag. Det kan jag ju faktiskt leva med. Men det kanske skulle vara bra att vara lite bakis? Du kör väl Ulrika? Du är du trots allt min PT!
Har börjat med platsliggningen igen. Visst är det konstigt att 4 minuter för några veckor sedan var en evighet när det idag (trots minusgrader ute) gick ganska snabbt. Det kan ju ha med säkerheten att göra, vad vet jag. För övrigt tränar vi vänstersvängar och ställande under gång!
En liten luciahälsning från världens snällaste hund:
Hoppas att kylan håller i sig så att vi får det lite vintrigt här på västkusten!

BT

En länk till reportaget i BT

http://www.bt.se/nyheter/mark/ingsjoarna-inte-giftiga-boende-lattade(1674569).gm

Ozzy ville dock inte vara med på bild!

Varg, arga leken och borås tidning!

I tisdags morse vid 4 tiden spydde vår lilla tjej... Det blev bestämt att Martin skulle åka och jobba lite med en gång så att jag kunde åka till jobbet i vanlig tid och han skulle vara hemma med tjejerna.
Vid halv fem på morgonen på väg till jobbet ser han en varg springa över vägen! Det var precis här nedanför huset! Spännande.
På kvällen lekte Ozzy och Martin arga leken. Om reglerna är att man inte får skratta eller le så förlorar Martin alltid men om reglerna är att man inte får visa glädje så förlorar Ozzy med hästlängder. Tänk att något så fånigt kan bli en sådan glädjespridare.
Idag har Borås Tidning varit här för att intervjua familjen mattsson igen. Det handlar precis som senast om utsläppen i vår sjö. I morgon kommer vi nog att pryda framsidan på del två för oss som bor i mark!
Jag jobbade hemifrån idag och mamma kom och hämtade flickorna. Linnea har mått bra sedan spyorna på tisdagmorgon så lite Göteborg och julskyltning gjorde henne bara bra. Jag och Ozzy passade på att gå en sväng i skogen medan det var ljust.
Nu sover flickorna och Ozzy ligger och väntar på att vi skall köra ett träningspass. Det är ju både lydnad och HTM på gång!!!

Apporteringsträning!

Ikväll fick jag för mig att nu skall det ske! Jag satte mig med hunden och lite Frolic i handen. Sist jag tränade apportering fick jag tillslut honom att plocka upp den från golvet bara jag petade på den lite. Idag bestämde jag mig för att han skulle hämta den. Han är ju helsöt och jag vet inte varför det har låst sig så med apporteringen men skam den som ger sig.

http://www.youtube.com/watch?v=kLLcoaYYtqU

Visst är han duktig nu?! Iförut kollade han bara på mig med en blandning mellan spanielblick/vildförväntanattnågotkommeratthändablick/matteärdusäkerblick. Den släpper han ju faktiskt nu efter ett litet tag för att inte bara plocka upp bocken utan ta med den till mig! Jag är så stolt över lillprinsen.

Åh vad jag är glad att det är just Ozzy som bor hos oss!

Han är verkligen en fantastisk hund min pojk!
Han har arbetslusten och glädjen att träna vad som helst!
Han är en av de snällaste hundarna som finns!
Han är glad bara han får vara med!
Han har (efter tre och ett halvt år) börjat skälla när det kommer folk!
Framför allt är han duktig med att vara ute och kissa själv!
När man bor som vi bor (hus med ladugård på landet med lite ängar runt omkring, en väg och skogen) så är det ganska skönt att bara kunna släppa ut hunden när den behöver kissas. Ozzy är van vid detta och springer glatt iväg för att kolla katterna och favoritkisseställena. Idag släppte jag ut honom och gick själv för att morgonkissa. Med två barn i huset händer det grejer ibland. Vi började med frukosten och satte oss och åt. När vi nästan var klara och det hade gått typ 45 minuter sedan jag släppte ut Ozzy krafsade det på dörre och pojken ville in! Ja det är ju inte idéaliskt men gud vad skönt att han stannar kvar och kommer tillbaka! Att en 5 minuterskiss blev 45 minuter var han ju inte deppad över precis.
När jag sedan nämnde att jag skulle gå en promenad med honom sa min lilltjej Linnea att hon ville följa med. Det blev en runda på ung 3 km. Först i skogen så sprang han lös, sedan på grusvägen gick Linnea (snart 3 år) med honom i koppel och längst "stora vägen" gick jag med Linnea i handen och Ozzy efter oss. Det funkar så himla bra och han är en så duktig hund. Jag älskar honom verkligen mycket!

RSS 2.0