Uppdateringar!

1. Matilda har fått en PT!
Matilda skall ju ställa ut Ozzy på barn med hund på lördag. Jag tyckte att det var dags att någon annan än jag fick träna henne. Min arbetskamrat som är mycket kompetent när det gäller utställningar ställde upp och Matilda fick bli dirigerad runt i hennes trädgård medans två barn och en stor gosig hund lufsade runt bredvid! Det var toppen och Matilda var duktig.
Här kollar domaren in Ozzys kropp. Matilda sprang i cirklar, raka linjer och i en triangel.

2. Ozzy är anmäld till en rallylydnadstävling! Det ni... Men det är inte jag som skall tävla utan min polare Ulrika. Underbart, jag åker på en liten familjesemester och hon tävlar med min hund! Tack för det.

3. Ni glömmer väl inte att jag nu mer vill bli kallad Adjunkt Fru Mamma Mattsson, ägare till SVCh SU(u)CH Lezedas Västanvind! I vilket fall så kommer det ta ett tag innan jag låter er glömma =)

Ja ha, det var det det...

Idag har Ozzy varit väldigt duktig! Han har tagit sitt tredje förstapris på viltspår öppenklass! Det innebär att han numera vill bli titulerad SVCh SU(u)Ch Lezedas Västanvind! Det ni...
Jag är naturligtvis otroligt stolt över min lilla prins speciellt eftersom han var så energifylld idag så att han nästan sprack. Han kollade in alla möjliga spår, bland annat efter en älg som gått där under natten. Jag har ju inte kommit ut på några promenader det sista efersom jag har haft ont i ryggen. Men nu är jag bättre. Det är tur att man kan träna en del freestyle utan att röra sig för hastigt eller för mycket!
Det som är lite tråkigt med dagens strapatser är att Mamma och Alice inte lyckades lika bra. Kanske att det berodde på att de var på en rallylydnadstävling igår (grattis till er placering!). Vi började ju öva tillsammans och jag trodde mycke mer på Alice än på Ozzy i början. Han var så mycke vimsigare än vad hon var men idag så ville det sig inte. Lycka till nästa gång.
Vi har hunnit med lite mer idag men först några bilder från häromdan. Matilda skall ju tävla barn med hund på lördag och hon är duktig på att träna.

Full fart när hon tränar på att springa i en triangel!

Här ställer hon upp pojken. Kopplet hon använder har Mamma sytt till henne och ett fint halsband har vi valt till. Det blev lite väl bra när jag satte ett utställningskoppel i hennes händer!

Så till dagens utflykt med båten, troligtvis den sista för i år.
Här är Matilda och Ozzy.

Ozzy gillar att sitta och titta ut över kanten, eller relingen kanske det heter på en båt. Observera att vi alla fem har flytväst vilket Matilda och Linnea är extremt noga med.

Vi fick faktiskt vår lilla båt att guppa lite. Det tyckte tjejerna var roligt. Jag och Ozzy blev mest åksjuka...

Förslag om poäng till årets allroundwelsh

Puh!!!
Nu har jag suttit och skrivit ner mitt poängförslag tillsammans med lite text som motiverar varför jag har satt de gränserna jag har gjort osv. Det är inte så lätt när folk (precis som jag själv innan jag började träna freestyle) tycker att det mest är fjanteri med hund... ialla fall tror jag att det är flera som tycker så. Det skall bli spännande att se hur mitt förslag kommer att mottas.

Ser fram emot söndagens äventyr: JAG HAR BESTÄMT MIG! Ozzy skall på söndag bli Svch Su(u)ch Lezedas Västanvind! Det ni =)

Föresten: Tack till Ulrika och Ellen som har hjälpt till med lite åsikter och ideér!

Freestylepoäng???

Idag har jag tagit itu med att försöka poängsätta vilka poäng som skall ges om Freestylen kommer med i årets allroundwelsh (oj det blev en lång och krånglig mening). Jag har tagit hjälp av Ulrika och en annan tjej som oxå tävlar i freestyle (hon har en welsh). Skall bli roligt att se hur det här kommer att utvecklas!

Matilda tränar på med Ozzy. Hon skall ju tävla på barn med hund den 3 oktober. Här är en bild när Matilda coachar Linnea (hon vill ju oxå träna).
Dom springer runt här på gårdsplanen och Ozzy bara springer med. Får se hur det går... om det är några löptikar eller så så att Ozzy snurrar till det helt och hållet så får Matilda låna Alice men helst vill hon ställa ut familjens egen hund! Hon är faktiskt superduktig.

Nu laddar vi för viltspåret som går av stapeln 09.00 söndagen den 27 september! Vi skall fixa det sista förstapriset, så är det bara! =)

Nu har jag inte skrivit på ett tag!

Nu kände jag att jag inte har skrivit på ett tag.

Träningen med Ozzy går sakta men säkert framåt. Vi tränar lite nya grejer till freestylen och befäster en del gammalt som han inte kunnat ordentligt. I morgon skall vi nog träffa Tina och träna. Kanske att vi får med oss Ulrika oxå.

Matilda tränar med Ozzy inför utställningen. Det kommer bilder när både hon och Linnea drar runt med Ozzy här hemma på gårdsplanen! (sladden ligger på jobbet)

Ett rörligt viltspår är bestämt till den 27 September! Håll tummarna så är ni snälla.

Han är precis som vanligt världens gulligaste, snällaste och bästa hund! Så det så.

PS. Hoppas att Ozzys mamma Krösa-Maja piggnar till, vi tänker på dig.

Träning.

Det känns hemskt att skriva det men ibland så känns det som att det är bra att man inte hinner med allt ibland.

På två dagar nu har jag inte riktigt haft tid eller inspiration att träna Ozzy. Han har gått på lågvarv och vi har inte hunnit med några promenader heller. Så blir det ibland, på gott och ont.

Ikväll tänkte jag att jag måste träna med honom. Så, såfort barnen somnat stack jag ut på gräsmattan innan det blivit mörkt. Jag tränade hopp mellan mina ben (se bild i tidigare inlägg!) vilket gick skitbra fast jag var ensam. Lat som jag är så tänkte jag att han kunde backa till lagom avstånd (det har jag inte tränat på ett tag) han liksom kaninskuttade baklänges 5-6 meter ifrån mig! Det var ju bara att berömma. Sedan tränade vi att han skulle bli skcikad runt en pinne och det gjorde han på 4 meters håll! Jag tänkte att jag måste prova att få honom att backa när han står bakom mig (min rygg mot hans nos) och det klarade han galant oxå. Det kanske är så att jag skall träna som en idiot och sedan lägga ner helt några dagar efter tävling?!

Helt otrolig är han när han vill i varje fall!


RSS 2.0