Viltspår =(

Idag i denna värmen åkte jag och Ozzy för att tävla viltspår ordinarieprov. Vi anlände kl. 12.00 och fick en pratstund med domarens föräldrar innan det var vår tur. Ozzy gick ut ganska starkt men tappade redan i starten. Förmodligen luktade det något som var mer intressant. Vi fann oss igen och brände på. Det gick ganska bra men lite trögt och inte så intensivt som vanligt. Vi kom till ett ställe där det var lite blött och lite svalare och Ozzy fixade det bra. Men sedan med ung. 150 meter kvar kom vi ut på ett kalhygge och Ozzy ville inte mer. Jag kan ha stoppat honom från att göra en "rundning" och tog tillbaka honom en bit. Han tröttnade och gick och satte sig i skuggan. Enveten som jag är bad jag honom att spåra igen. Han gjorde det men efter några meter sökte han upp skuggan igen för att lägga sig denna gången. Efter ytterligare övertalning spårade han en bit till och vi kom till skottplatsen. Det klarade han bra och han hade inga problem att fortsätta efter. Sedan fick han syn på mer skugga och drog förbi slutet för att svalka sig... Så det kan gå. Ja, ja det går väl bättre nästa gång!

Har fått PM:et till Lördagens tävling i Växjö. Hoppas att det har blivit lite svalare. Startar som nummer 10 av 11. Mitt största problem just nu är hur jag skall få honom att inte dö av värmeslag. Är det någon som har en bra idé?

Tyvärr var det även en pisstävlingsdag för Ulrika och Puma oxå. Men dom skall oxå vinna nästa gång (eller?)! Våra hundar är ju trots allt bäst ändå!

Viltspår

I morgon (söndag) är det dags för ett öppenklassviltspår igen. Denna gången på ett ordinarie prov. För att få titeln viltspårschampion måste man ha minste ett förstapris på ett ordinarieprov (av tre) så det vore ju himla roligt och bekvämt om vi kunde fixa det! Men, men... det går ju som det går. Vi har ju inte vädret med oss precis (Ozzy är lite värmekänslig). La ett "remainder" spår i förrgår som bara fick ligga 2,5 timmar (vi hann inte mer) innan Ozzy gick och det gick kanon så om allt är med oss kanske det går bra i morgon.
Har börjat fila på ett nytt program till Växjö. Det är kort och har inget med musiken att göra men jag hoppas att Ozzy tänder till igen på det. Vi får väl se... I varje fall är han världens gosegris och det kan ingen ta ifrån honom!

Karlstad

Det är ju en trevlig stad och så... arrangemanget var bra och det gick smidigt! En eloge till Karlstad!

För mig och Ozzy gick det inte så bra. Ozzy var inte på G förutom stundtals. Han tände på 8:an, ryggen och att snurra mig men annars sög det faktiskt. Tänk om jag hade varit lite tuffare och sagt till honom på skarpen, då kanske han hade skärpt till sig. Tänk att det skall sitta så hårt från agilityn och lydnaden att man inte får ta i hunden eller ryta till på den!!! Det var nog mest mitt fel =0 66,25 och 68,25 (tror jag) poäng fick vi i alla fall!

För Tina och Piglet gick det mycket bättre! På förmiddagen tog de över 70 poäng. Programmet blev inte som Tina hade tänkt sig men det gick hem ändå. På eftermiddagen gjorde de en kanontävling!  Över 80 poäng och altså diplompoäng. Det kommer komma en video på dem när jag har fått ordning på tekniken (ni har ju läst innan om hur tekniskt begåvad jag är...) Grattis till er och er strålande insats!

För Ulrika och Puma gick det också bra. Ulrika var påväg att bryta på eftermiddagen och kom ut som ett åskmoln från ringen... Det var tur att hon inte bröt. Över 80 poäng på både förmiddag och eftermiddag vilket fixade hennes 2 sista diplompoäng!!! Så nu kan Puma titulera sig med fsd1! Grattis till er!

Ulrika ställde upp i godisklassen med Diva oxå. Det gick suveränt och för att vara en sådan liten bebis ännu så är hon väldigt duktig!

Det var en lång dag. Tack för träningsvärken i skrattmusklerna tjejer!

PS. Jag och Ozzy har inte deppat ihop utan vi har börjat träna på ett nytt program. Inatt när jag kom hem anmälde jag oss till Växjö den6 juni!!!

Nu hoppas vi på ordinarie viltspåret den 31 maj kl. 12.00!

Genrep!

Idag har min man en liten fest här hemma. Det är det ursprungliga gänget PUSS (Pojkar Utan Stadigt Sällskap) som nu mer är överhängande PMS (Pojkar Med Sällskap) som har sin årliga träff. Dom äter, dricker leker löjliga lekar osv. Mitt i detta tvingade jag dem att kolla på mig och Ozzy när vi hade vårt genrep. Det gick bra vilket i och försig kan bero på att jag hade fläskfilé i handen... Det uppskattades nog i varje fall i tre minuter... Ja ja, det gick bra i varje fall och jag hoppas på att Ozzy stannar med mig i Karlstad och att han kan visa lite av sin glädje och entusiasm där också! Bara några timmar kvar!!!

Träning i slottskogen!

Igår var "Karlstadsgänget" i slottskogen och tränade. Vilken träning sedan... människor som gick, cyklade, åkte skateboard. Hundar som gick, sprang och skällde. Folk som spelade fotboll och brännboll. Ozzy var helt slut när han kom hem. Vi körde alla våra program 2 gånger. Vi var seriösa och hade med oss koner och en CD-spelare med vår musik. (Det var en och annan förbipasserande som tittade lite extra!)
Diva som skall vara med i godisklassen var lite hoppig i den första omgången men hade skärpt till sig till den andra. Hon är otroligt duktig och verkar tycka att det är väldigt roligt.
Puma är ju vår stjärna... vi har sett det innan och vi vet att hon kan många konster och att hon är duktig. Det som var roligast i går var att hon hade en sådan glädje och entusiasm i programmet. Hon var med Ulrika redan från början. Det var riktigt kul att se.
Piglet är helt otrolig. Han har bara ögon för sin matte och bryr sig inte om världen så skulle rasa samman. Han behöver dock träna på sin hoppteknik... Skitbra jobbat!
Ozzy sumpade sig i första försöket men gjorde ett riktigt bra andra försök. Vi har arbetat ut en strategi för hur vi skall göra i Karlstad.
Det viktigaste på tävlingen på Söndag är att vi som åker når upp till våra egna mål!
Aaaaahhhh! Bara 4 dagar kvar!

Piglets film

Tina, det blir ingen film... men du kan få den på skiva om du vill. Men vi kanske skall vänta tills vi har filmerna från Karlstad oxå!
Nu kommer vi alla att träna inför tävlingarna i Karlstad den 24 maj. De kommer att vara en på förmiddagen i musieparken och en på eftermiddagen på Karlstads brukshundsklubb.
Det skall bli skoj!

Nya filmer!

Nu kommer filmerna från Gråbo. De är lite tillfixade... om det blev bättre eller inte vet jag inte men jag har försökt i alla fall.

Eleonor och Ozzy
http://www.youtube.com/watch?v=tCwLUMtTSKc

Ulrika och Puma
http://www.youtube.com/watch?v=CxwzDUrUj8w

På Tina och Piglet blev det ingen men jag tar det med dig Tina...

Mycke nöje!

Öppenklass!

Nu är det avklarat. Vårt första öppenklassspår!
Bedömningen blev mest utan tvekan, utan anmärkning och med ringning. Sträcka fem har kommentaren något kryssning. Han klarade allt bra och både jag och pojken fick massor av beröm.
Vi fick ett förstapris och ett Hp. Det ni... Nu skall vi ge gärnet på det ordinarie provet den 30 eller 31 maj!

Jippi, det regnar!

Jag har längtat och väntat. Nu äntligen dalar det ner lite droppar från himlen! Har fått reda på att det är svårt att viltspåra när det är varmt eftersom blodet och dofterna då dunstar onödigt fort. Ett öppenklasspår skall ju ligga i 12-24 timmar. Vi skall göra vårt första öppenklassspår i morgon. Idag har vi tränat lite när Martin har skjutit med hagelbössan. Med Alice gick det super. Ozzy reagerade lite men inte överdrivet och det gick att fortsätta arbeta med honom efter skotten. Mao det finns hopp för imorgon!
Nu har jag faktiskt fått till filmerna lite... de blir nog färdiga när vi har nya filmer att lägga upp... Vi blir tre som skall till Karlstad: Jag, Ulrika och debutanten i tävlingssammanhang (med freestyle och hund alltså) Tina! Det skall verkligen bli skitskoj. Om det sumpar sig med tävlingen kommer vi nog att ha roligt ändå!

1 maj

Idag typ 5 över 6 på morgonen travade jag och Ozzy ut i skogen för att gå det lilla välblodade spåret som jag la i går kväll. Det gick väldigt bra. Jag hade bara lagt det med ett bloduppehåll och en "gåtillbakavinkel". Han funderade en stund vid vinkeln men gav inte upp utan tog tag i problemet!
Glömde skriva igår att jag naturligtvis ringde min hundakut efter katastrofspåret (som var bra till en början) men hon svarade inte utan jag fick ringa till min viltspårskonsulent...På kvällen ringde hundakuten upp (tänk vilken service) och det var hon som fick mig att glömma det gamla spåret för att lägga ett nytt. Det är tydligen så att dofterna dunstar väldigt fort när det är varmt och det är förmodligen därför Ozzy inte tog spåret och Alice skablade på sitt.
Nu hoppas jag på regn, mycke regn, dels för tävlingen på måndag och dels för att brunnen behöver vatten!

RSS 2.0