Ozzy mår bra!

Ozzy mår bra nu. Han "fjantar" runt som vanligt och tycker livet är allmänt härligt. Tänk att man kan ha hund på så olika sätt. Jag är först med att erkänna att jag inte tar en långpromenad varje dag. Ibland blir det inte ens en kort promenad... Men jag försöker träna lite varje dag och min hund är ute mycket utan mig. Vi bor på en gård och när Ozzy är ute och "fjantar" har han alla katterna till sällskap. Han fjantar verkligen. Har aldrig tidigare varit med om en hund som vid 2,5 års ålder kan leka så som han kan. Han springer runt med leksaker och kastar upp dem i luften för att bli förvånad och springa och hämta dem osv. Men han är otrolig. Alltid så tjänstvillig och tapper. Tänk att han med sitt drän och den stora tratten ändå gick med på (med glädje för det är det alltid) att träna rallylydnad. Det finns liksom inga problem för honom utan han bara gör allt som gör honom glad! Han försökte även med slalom mellan mina ben men tratten fick inte plats!!! Glada och pussiga kramar skickar han till er alla!

Tratt av!

Nu har Ozzy fått av sig tratten. Det första han gjorde var naturligtvis att slicka sig på snoppen. Såren efter dränet ser väldigt fina ut men som ni ser på bilden är han fortfarande svullen i ansiktet. Jag hoppas att det är som veterinären sa: bara en svullnad! Han luktade fruktansvärt illa så han har fått ett bad idag. Det är inte så populärt men han står snällt i badkaret. Han är alltid snäll... visst ser han lite manligt ynklig ut???

Dräneringen är borta!

Nu har min man varit med Ozzy hos veterinären och tagit bort dräneringen. Det gick bra och veterinären tyckte att allt såg bra ut. Själv tycker jag att det är lite svullet men det är tydligen helt ok. Vi har även fått ett dokument där det står klart och tydligt att det inte var något fel på tanden utan att det var vävnaden runt tanden det var fel på (bra att ha på utställning mm). Idag gick vi en lite promenad i skogen. Det är inte klokt vad hundar vänjer sig vid situationer. Ozzy sprang glatt iväg mellan träd och pinnar iklädd sin "antikliiansiktettratt". Han är verkligen suverän på det sättet. Inga sura miner här inte. Det ser kanske inte så bra ut på bilden men som sagt: veterinären var nöjd med resultatet! (Frankenstein nästa...)

En olycka kommer sällan ensam...

Jaha, aldrig får man vara nöjd!

I tisdags kväll, efter jag skrev förra inlägget upptäckte jag en "böld" på Ozzys kind. Cancer tänkte jag omedelbart och började måla upp hemska bilder för mitt inre. Efter en stund lugnade jag ner mig och bestämde mig för att hålla koll till dagen efter. Ozzy hade inte ont eller visade inget obehag. På onsdagen tyckte jag att bölden var lite mindre men ringde ändå veterinären, eller snarare tre olika. Den första sa: förmodligen en tand, kom och dra ut den. Den andra sa: inte en tand på en så ung och för övrigt ok welsh, förmodligen ett insektbett, håll koll. Den tredje sa: har han inte ont eller det blir värre så kommer det förmodligen att försvinna av sig själv. Jag bestämde mig för att vänta och se men bokade ändå en tid hos en veterinär to kl. 18.00. På torsdagen var knölen mindre och Ozzy var glad och pigg. Det hade visserligen börjat göra lite ont, om man tryckte på det och begärde att han skulle sitta still samtidigt. Ringde veterinären igen och de sa avboka tiden och se vad som händer. På fredagen såg bölden mindre ut så jag tänkte: lugnt den försvinner!!!
Men icke sa nicke. På lördagen började Ozzy svullna upp. Halva hans ansikte började inta formen av en bullterier. Ozzy visade fortfarande inga tecken på smärta eller slöhet. Det är klart att han reagerade när jag tryckte honom på bölden men vem hade inte gjort det?
På söndag morgon började jag ringa runt till veterinärer igen. Det var ingen som tyckte att det var ett akut problem med tanke på att han inte var allmänpåverkad utan de tyckte jag kunde vänta till må med att komma in med honom. Min snälla Mamma åkte in till veterinären som tittade snabbt på honom, konstaterade att han borde stanna kvar och att det skulle bli operation. Eftersom de inte kunde se på röntgenbilderna var bölden kom ifrån började de med att dra en tand. Där fanns en tandficka och risken (med tankte på att Ozzy äter på allt) att något hade tagit sig upp där var stor. Tanden var helt frisk och bölden kom inte ut den vägen, så de hade förmodligen inget med varandra att göra. De fick öppna bölden från utsidan och sätta en drännering på Ozzy. Han var fortfarande helt groggy när jag hämtade honom och låg mest och sov här hemma under kvällen. Nu mår han bättre är pigg och glad. Han är dock väldigt piss på tratten han har över huvudet!

Vill bara tacka Ulrika för tipset om att tävla i Karlstad den 1 nov till frankensteintema (freestyle)! Det är tur att man kan skratta åt något...

Upptåg på Dala!

Jaha, då har man klarat av sin första rallylydnadskurs! Vi har gått en liten rallylydnadskurs och det har gått bra. Ingen platsliggning, perfekt för oss. Man får kämpa med kontakten och det behöver ju vi. Idag gick vi en "riktig" bana dvs. 15 hinder i följd. Det var roligt. Ozzy klarade sig galant.
I Söndags var vi i skogen för att min man skulle fixa ett älgtorn. Grannens hund Wilda var där oxå och Ozzy är kär... I måndags stack han och var borta i 55 minuter. Undrar om han har letat efter henne kanske? Ja, ja. Det där med koppelpromenader är inte vår grej helt enkelt, men han borde ju hålla sig på tomten tycker man.
Full fart på Lezedas Västanvind! (Glömde visst SU(u)CH!)

Full fart

Han springer nästan in i mig!


Vad är det som gömmer sig där?


Så här ser det ut på vissa ställen i vår skog. Det är inte konstigt att det dras in massor av pinnar och annan bös... Undrar vem som borde städa här egentligen?


Snyggingen Wilda!

Hemma igen!

Idag fick jag hämta Ozzy. På blåstjärnan tror man att han har blivit förgiftad (!) av att äta något olämpligt. Alla prover dom har tagit visar på det. Han skall äta skonkost några dagar och ta det lugnt. Det stod koppelpromenader men jag vet inte riktigt var jag har kopplet. Det viktigaste är nog att han får röra sig i sitt egna tempo. Han är verkligen hungrig och har redan ätit en portion mat och lite makaroner som min minsta tjej råkade spilla på golvet. Han har även hunnit jaga katterna och blivit pissevåt i en underbart härlig åskskur! Mao det verkar som att han mår bra igen och det är vi i familjen glada över.

Ozzystatus

Ozzy mår bättre nu. På blåstjärnan har man kommit fram till att det förmodligen är en "maginfektion", alltså man tror att han har fått i sig några olämpliga virus eller bakterier och att de sedan har spridit sig till lederna. Det vore ju toppen om det var något sådant som är ganska enkelt att fixa. Han får nu magmedicin och metadon (!) och mår bättre. Han har fått dropp i ett dygn och skulle få provapå mat idag. Förhoppningsvis kommer han hem till oss i morgon igen. Vi längtar efter honom.

RSS 2.0