Roligt att du är impad Görel!

Synd att jag inte är riktigt lika impad utav Ozzys viltspår han gjorde idag! Han slarvade lite och tappade bort sig, vilket kan bero på att jag fick skälla på honom strax innan vi startade spåret. När man ofta har en tvååring i "ryggsäck" går det inte att ha en hund som tränger sig och vill fram först utan det är viktigt att han väntar på sin tur och att jag ger honom turen... Så var det inte idag när vi skulle över en liten bäck. Han försökte knö och jag sa till honom vilket kan ha gjort att han blev lite störd. Jag skall lägga ett nytt spår i morgon och hoppas att det går bättre. Det kommer bilder från en lycklig Ozzy som hittade klöven i alla fall!

När ändå ungarna badar!

Här kommer en liten filmsnutt som visar vad man kan göra när ändå ungarna badar!!!

http://se.youtube.com/watch?v=kNatuqM31wk

(Ni får kopiera och klistra för jag vet inte riktigt hur det fungerar med länkar!)
Visst är det härligt att se att han är så glad hela tiden?!
Är lite orolig över att det har kommit några snöflingor här inatt. Är det inte barmark blir det inget viltspår nästa helg. Idag skall vi ut och öva men inte förräns i em.
Eleonor

Viltspår!

Jag vill inte vara på jobbet! Jag vill hem och testa hur det går med viltspåret! Förmodlingen så kommer Ozzy och mammas hund Alice att gå anlagsklassen nästa helg (7-8/2)! Det skall bli så spännande. Vi har inte tränat sedan i höstas så jag måste lägga ett spår i helgen så att han inte kommer till tävlingen och inte fattar något! Det kommer säkert att gå bra men jag kommer kanske att klanta till mig... Han jag pratade med i går som är tävlingsansvarig i SSRK väst verkade väldigt trevlig och det är han som kommer att dömma oss. Vill bara hem och träna!!!
Eleonor

Svar till Anonym!

Hej Du... Jag är också skiträdd för att gå ut på isen så jag skickar ut min man först för att kolla läget. När han tillåter att barnen rör sig fritt på isen så vet jag att det är OK för mig också!!! Den måste absolut vara mer än 10 cm tjock.
Det är inte mamma som har sytt väskan utan den har jag köpt på Ge-Kås för 79 kronor. Den har kanske inte den bästa passformen men om man vill ha med ett paket korv ut i skogen eller så så duger den. Jag tror att Ozzy tycker det är ganska roligt att få göra något.

Eleonor

På hal is och viltspår!

Vi har faktiskt haft så pass kyla här så att vår sjö har frusit! Det resulterade i att hela familjen var på sjön både lördag och söndag. Här kommer lite bilder från det:
Ozzy kunde ligga still en liten stund men tyckte att det var roligare att springa omkring.
Det är ingen skärpa i bilden men jag tycker om den ändå...Ozzy provade sin julklapp som är en väska som han kan ta med sig det viktigaste i. Han fick bära sitt eget godis alla hundra metrarna ner till sjön! Han protesterade inte alls utan skötte sig utmärkt.

Nu till viltspåret. Jag har anmält mig till anlagsprov! Det skall bli spännande och det känns skönt att det äntligen blir av. Nu hoppas jag bara att vi hinner med det innan min mamma (som jag också har anmält med Alice) åker till Indien!

Kramar från oss på Dala.

Bilder från My Dog

Här kommer tre bilder från fotografen som plåtade på my Dog. Han heter Pär Öster.





Observera att han viftar på svansen hela tiden!

Snyggingen him self...


Jag fotade Ozzy på My Dog och så här blev det! Visst är han en going?

Första gången i Championklass!

Inte förens nu har jag haft tid att sätta mig ner och skriva. Jag ställde Ozzy den 6 på My Dog och det var första gången i championklass. Här kommer bedömningen:
Rejäl. Fast och fin i konditionen. Bra skalle och nosparti och bett. Mycket bra överlinje. Lite lös i överarmen. Bra bröst. Tillräckliga vinklar. Bra ben. Kunde vara lite stramare i fronten och ta för sig bättre i steget. Bra bak. Utmärkt temperament.
Detta räckte dock inte till ett ck utan vi blev placerade sist bland championhanarna (3). Jag blev irriterad när det står att han kunde ta för sig bättre i steget eftersom hon bad mig att gå med honom! Det  är ju inte så man brukar visa en hund precis. I fortsättningen skall jag vara olydig och springa varesig domaren vill det eller ej!

Annars är allt bra med oss och jag blev otroligt inspirerad av NM i Freestyle. Nu har vi lite (!) att öva på!
Många Ozzykramar på er.

Första freestyletävlingen avklarad!

Nu har vi klarat av vår första freestyletävling! My Dog i Göteborg. Vi gick ut som par nummer 2 eftersom det var en som inte kom (hade egentligen 3). Jag sa till hunden och migsjälv att vi var hemma på gårdsplan och att det bara var Ulrika och Mamma som var där och tittade men jag kunde inte lura varken mig eller hunden! Jag gömde mig under hatten istället. Jag är nöjd med vad vi åstadkom även om det inte blev som det var tänkt. Vi fick ihop 70,75 poäng varav 36,5 poäng var på teknikdelen (om man kommer upp i 39 poäng blir man uppflyttad till klass 2). Det tycker jag själv var väldigt bra för att vara första gången. Här kommer adressen till två videos över spektaklet!

http://se.youtube.com/watch?v=hL_rzhFrbUI

http://www.youtube.com/watch?v=QOxrWplBm18

Tack för hjälpen Ulrika!!!

Det var faktiskt första gången jag har suttit med och tittat på en hel tävling och kvalitén varierade på hundar och förare. Jag kan faktiskt helt ärligt påstå att jag inte var sämst! De hundar som var riktigt duktiga var väldigt duktiga och om man skall komma så långt så måste man nog träna mycket och framför allt med mycke störning. Det var många som bröt vilket jag tror kan bero på att det var ganska hög volym och att det var inomhus osv. Ett stort tack till er som var där och stöttade mig, både i tanken och i verkligheten!

RSS 2.0