Min man och jag har varit på semester...

... under tiden bodde barnen och hunden host Mormor och Morfar. Det har gått riktigt bra och i Söndags var Matilda med Mormor i gråbo hos hundteamet och tränade rallylydnad. Hon kopplade skyltarna med en gång och rättade mormor när hon gick fel! Sedan gick hon själv med både Alice och Ozzy! Vad skall det bli av henne måntro?
Mer skrämmande info: Jag har anmält till en lydnadstävling....

Inomhusträning

Idag har vi hyrt en hundträningslokal och tränat våra hundar inne på konstgräs!
Det var jag, mamma och Tina som åkte iväg. Allt gick väldigt bra och hundarna fick kanonstörning av varandra. Jag har upptäckt vad vi skall sätta upp på gårdsplan här hemma, SPEGLAR. Har löst det med att vi sätter dem på insidan av garagedörren så kan man bara öppna den när man behöver se!
Vi tränade mest lydnad idag. Tina tränade lite för sig själv och jag och mamma kollade på varandra. Men vi började alla tre med platsläggning. Det gick väldigt bra. Sedan tränade vi fritt följ. Ozzy var ju lite sunkig i positionerna men det går bättre (har bara tränat 2 gånger innan på typ 1,5 år!!!). Alice tappade i position och entusiasm, men med lite tips och trix fick mamma och Alice till det riktigt bra. Alice höll till och med ögonkontakt med mamma!
Det var under träningen med ställande under gång som jag upptäckte speglarna. Jag brukar ju gå och sedan ställa Ozzy, hålla ett öga på honom och berömma när han står still. Nu kunde jag kolla rakt fram och då insåg jag att när Ozzy tror att jag inte ser honom så smyger han efter mig! Nu fick jag chansen att säga till honom och han fattade nog inte alls hur jag kunde veta... coolt. Mamma fick börja lite från noll men hon och Alice gjorde framsteg.
Platsläggning under gång brukar Ozzy fixa med bravur men han hade inte bråttom idag precis. Jag tror att han redan under detta momenten började bli trött. Jag skall lägga upp en strategi innan nästa träning! Mamma fick bra tips från Tina när det gäller att lägga hunden snabbt.
Hopp över hinder är inga problem. Alice älskar verkligen att hoppa. Hon for över hindret flera gånger fast mamma inte bett henne.
Till slut flumma vi omkring med lite freestyleövningar som inte gick kanon med tanke på tröttheten. Jag fick användning för speglarna igen när Ozzy skulle backa från mig bakom min rygg.
Avslutningsvis tränade vi inkallning. Det gick bra. Jag använde speglarna för att se vad Ozzy gjorde och döm av hans förvåning när jag morrade till när han började nosa! Han tror nog att jag har utvecklat ett sjätte sinne =)

Tack till Mamma och Tina för att ni är så bra störare!

Idag har vi tränat!

Nya projekt igång...
Eftersom Ozzy nu blivit viltspårschampion och han är ju sedan innan utställningschampion så tänkte jag att jag måste sätta upp nya mål... FSD1 (Freestylediplom klass 1) är ju naturligtvis önskvärt men det är väldigt få tävlingar på skäligt avstånd. Vi har börjat arbeta med apporteringen inför vattenprov (tror jag att det heter) men jag har inte hjärta att skicka ner lillpojken i iskallt vatten för att hämta upp en slämmig dummie så han får bli bombsäker på apportering i vinter. Så jag tänkte att jag kanske skulle kunna knipa LP1 ialla fall...
Idag var vi på statoil och tränade. Ulrika och hennes två löptikar var där och en snygg kille som skall få äran att spänna på Puma var med. (HEJA BOBBY)
Jag gick en liten promenad och sedan tränade jag lydnad. Jag insåg att det var länge sedan vi tränade positionsarbete och det var många sneda sittanden och "vacklingar" framåt och bakåt men Ozzy är on i alla fall. Jag kollade läget på platsläggning under gång och ställande under gång och det gick faktiskt bra. Inkallning är han ju underbar på när han slänger sig fram till mig och sedan vänder en bit innan han kommer fram till mig för att backa in de sista 3 stegen! Det gick faktiskt bra. Ulrika tog ut Diva så hon fick "lukta ner" gräsmattan och kissa litegrann. Sedan fick jag hälsa på Bobby. Han var trevlig och fastän han inte träffat mig innan så fick jag pilla och klappa honom utan problem. 
Jag plockade ut Ozzy igen och gick fot över ställena där Diva hade kissat och struttat runt. Det gick kanon. Jag fick engagera mig och säga till när Ozzy försökte lukta men han lyssnade och höll tillslut kontakten med mig. Jag blev skitstolt! Det här skall vi fixa, så är det bara! 

Ozzyboy har varit i farten igen, men inte med mig...

Idag har min polare Ulrika tagit med sig Ozzy på rallylydnadstävling. Det gick kanonbra och de slutade på en tredjeplats. De fick 97 av 100 poäng. Han strulade bara en gång då han började backa! Det har vi ju tränat inför freestylen så det var ju inte så konstigt.

Tusen tack till dig Ulrika!

Här kommer en länk till filmen: http://www.youtube.com/watch?v=9q8_J2t7nyk

Visst är han en gullgris?!

Inofficiell utställning.

Nu är det gjort!
Matilda har ställt ut en hund för första gången. Det var dagens bästa bedrift när hon sprang fram med Alice (hon bestämde sig för henne i sista stund vilket var ett klokt val av en liten femåring) i ringen. Hon placerade sig dock inte men var glad ändå. Det var 16 tävlande. Alla fick var sin påse med saker från Gunillas Djurtillbehör i Gråbo.
Här kommer två bilder på henne. De är tagna med mobilen och är inte av bästa kvalité.

Alice tyckte att det var roligt och vifftade på svansen hela tiden.
Hur det gick med min handling... Jag hoppade det och det var nog tur för Dobermannen var lite stollig idag och så är hon ju mattig oxå. Konkurensen (eller kunde vara konkurens) var en dobermantik som domaren inte kunde ta på över huvud taget utan att den reagerade starkt. Naturligtvis vann Diva.
Puma blev oxå bäst i rasen och konkurensen där var oxå tyvärr rädd av sig.
Ozzy var stirrig till en början på platsen men när han kom in i ringen visade han att han var kung! Så känndes det i varje fall. Han struttade runt och visade upp sig från sin bästa sida. 1:a och Hp. Alice visade sig oxå bra och sprang runt i ringen med vifftande svans. 1:a och Hp. De var de enda welsharna så vi fick konkurera med varandra. Båda hundarna skötte sig fint och Ozzyboy vann över Alice.
Sedan var det dax för Bäst i Gruppen. När vi kommit så långt hade det pissregnat ett bra tag. Alla var blöta och frusna. Jag tog Puma i gruppen och hon gick förvånandsvärt bra! Hon ställde sig snyggt och sprang ok även om det regnade. Puma blev BIG 3:a och Diva knep BIG 2:a! När vi satt in dem i bilen tänkte jag att jag hinner kissa. Men när jag kom ut från toaletterna hörde jag att de ropade efter grupp 8 som jag är med i (Puma och Diva är i grupp 2) Jag fick bråttom och hämtade Ozzy och sprang rakt in i ringen. Det hade gått väldigt fort med grupperna 3-7. Jag fick springa varv efter varv med pojken. Vilket jag tycker är helt ok eftersom det ändå är arbetande raser som skall hålla i längden. Men dåligt med mat och mycket vatten gjorde sig "hörda" och ett tag tänkte jag: Jag bryter... Det var bra att jag inte gjorde det eftersom Ozzy placerade sig som 2:a! Det var en Flat som knep 1:a priset och jag tror även att de blev BIS vinnare.

Grattis till alla er som det gick bra för idag och hejapå till alla som stannade trots regnet. Det är faktiskt min Matilda som är den egentliga vinnaren idag. Både för att hon gick upp med mig i morse och var på tävlingplatsen innan 9. Hon tävlade inte förrän vid 12... och för att hon tog det bra beslutet att ställa Alice även om hon tränat med Ozzy. Du är bäst min stora tjej!

En bild på två icketorra polare kanske?

En trött och blöt (men jag tror att han är nöjd) Ozzy från sitt hörn i hallen:
Som sagt: En mobil utan blixt är väl inte det bästa att fota med!

Inför utställningen i morgon

Nu är Ozzy klippt. Jag har gjort det själv, det är ju bara en liten inofficiell utställning, men jag har inte riktigt någon koll på hur han skall se ut. Varje gång jag är hos Agneta och trimmar så tänker jag att jag skall komma ihåg precis hur hon gör, jag har till och med haft med kameran flera gånger. Men jag glömmer både att fota och att komma ihåg... du är helt enkelt för trevlig Agneta!!!
Så här ser pojken ut nu.
Ja, ja hans främsta uppgift i morgon är ju faktiskt att springa runt med Matilda. Hoppas verkligen att det går bra, han är ju ganska stark.
Själv skall jag ställa Glad Sprallig Doberman, Liten Bitsk Dvärgpinsher och Ozzyboy!

RSS 2.0