Vi är bäst!!!

Ja, alltså egentligen så är det ju hundarna Ozzy och Alice som är bäst! Båda två klarade sina viltspår galant idag med maxpoäng (taxklubben har ett poängsystem) och naturligtvis förstapris på det! Här kommer en bild på goingarna.
Puss på dig!

Lite tråkiga nyheter... kattungen är överkörd! Ja, ja det finns väl andra katter att älska. Det är ju tyvärr så.

Imorgon är det dags för viltspår igen...

Jag är allt lite nervös och pirrig. I morgon skall vi tävla i viltspår igen. Efter 3:e priset har det inte kännts helt 100 men när vi tränade sist gick han som en klocka. Ja, ja vädret verkar vara med oss denna gången i alla fall. Det är regn och kanske 17 grader i luften!
Ozzy håller på att träna ett nytt freestyle trix. Han skall springa från mig och runt något. Vi tränade runt flaggstångshållaren igår. Jag försökte fota honom men han hade lite väl mycke fart så kortet blev så här...
... för er som undrar så är Ozzy i full fart att runda flaggstångsfästet precis!

Detta är nästan pinsamt...

...jag har anmält Ozzy (SU(u)CH Lezedas Västanvind) till en inofficiell utställning! Egentligen så tycker jag inte att championhundar har där att göra men min Matilda vill tävla i barn med hund. Om det skall gå bra så krävs det nog att Ozzy är lite trött och avtrubbad. Men det är lite pinsamt ändå. Ja, ja... vad gör man inte för sina barn?
Hon tränar lite ibland och tar detta på fullt allvar. Jag hoppas att det går bra för dem. Tävlingen är på Marks brukshundsklubb den 3 oktober.

Träning, Alice och Kantareller!

I morse (halv nio) gick jag ut i skogen och la ett viltspår till Alice. Jag hade tänkt ut vägen på ett ungefär men blev tvungen att avsluta det lite tidigare än vad jag hade tänkt. Där mitt bland träden och mossan hittade jag massor av Kantareller!

Sedan åkte jag och Linnea till Tina och tränade Ozzy. Det gick ganska bra och Tina visade vad Piglet och Lizzie kunde. Vi tog en kopp kaffe och hundarna lekte (!) under tiden. Det har de aldrig gjort innan men de kom igång.
Tack för kaffet föresten, glömde nog säga det! Sedan gick vi och matade Tinas stora djur, Rocky och Docky! Två väldigt fina hästar. Linnea ville rida men det får bli en annan gång. Vi åkte hem och på kvällen kom Mormor med Alice. Hon tog spåret väldigt bra. Hon har inte spårat sedan maj men det gick klockrent! Det var nog det bästa jag sett Alice göra. Hon var mycket stolt på vägen hem.
Kantarellerna då??? Jo, de fick jag med mig hem!
Nu skall vi äta kantarellmackor.

Grattis Ika!

Otroligt bra! Du har en kanonhund som visserligen är lite Schizofren men är 100 när hon vill!

Idag har Ulrika och Puma lyckats med bedriften att bli klubbmästare i Agility med två nollade lopp!
De har även knipit andra platsen på freestylen och fjärdeplatsen på lydnaden! Det ni.
Inte nog med det utan Ulrika och Diva kom på tredje plats i freestylen!

HEJA IKA DU ÄR BÄST!!!

PS. Puma fixade att hoppa upp på Ikas fötter som vi hade tränat på!

Några projekt har vi allt...

Nu börjar det bli mycke...
1. Vi skall (och då menar jag skall) vi klara av viltspåret. Så är det bara.
2. Vi skall lära oss freestyle ordentligt. Det innebär att vi får lära in flera av röreslerna igen och ordentligt. Massor av arbete och nya metoder. I November skall det sitta!
3. Matilda och Ozzy skall i Oktober vara med på barn med hund. Det övar vi på. Matilda är duktig men det är inte lätt med en hund som är så pass stor i jämförelse med sig själv.
4. Lyckades tigga till mig en duva idag (det var inte så svårt). Tänkte vi skulle börja träna apportering. Det är tur att jag har en jobbarkompis som är en jäkel på det där. Hon kan hjälpa oss på vägen.

Vi har en ny familjemedlem:

Den lilla katten får vara inne ibland. Vi har ju redan tre katter som inte är tama. Linnea har döpt katten till Britt-Louis efter mormor!
Idag efter jobbet åkte jag till Ulrika eftersom jag visste att hon hade lite problem med Puma. Det är ju inte så att jag är en problemlösare eller så men jag tänkte att jag kanske kunde hjälpa till. 

Två söta små rumpor...
...eller i varje fall en!!! Lycka till i morgon! 

Viltspår och Click Stick

Vi skall gå ett ordinarie viltspår igen. Det blir på lördag kl. 12.00. Vi var ju ute i förra veckan och klämde ett spår. Eftersom det gick bra tänkte jag att jag inte skulle göra mer nu utan bara åka dit på lördag och fixa det helt enkelt!!! Eller kanske inte så enkelt men ändå!
Jag och Ozzy har börjat träna med en click stick. För er som inte vet vad det är så är det en klicker som sitter ihop med en targetpinne. (???) Det går till så att Ozzy skall nosa på änden på en pinne där det sitter en liten kula. När han gör det så klickar jag. På så sätt kan man arbeta in vissa possitioner och rörelser. Det går ganska bra men Ozzy vill hellre nafsa lite i kulan än bara nosa på den så vi kör så istället. Än så länge går det bra. Han vet vad han skall göra när jag plockar fram den i varje fall. Nästa moment är att träna in Frontpositionen ordentligt med den!

Dagiskalas!

Idag har vi haft dagiskalas här hemma! Det gick otroligt bra och alla barnen ville hälsa på Ozzy. Han skötte sig kanonbra och var ute och gick en sväng med några prinsessor. Det var ett Maskeradkalas.
Han är otrolig på att gå fint och inte dra osv. vem det än är som är ute och går med honom. Jag har fixat bort ansikterna på flickorna eftersom jag inte har frågat om jag får lägga ut en bild på dem. Det var mycket uppskattat med en så snäll och gullig hund. Dessutom var det ju miljöträning eftersom vi hade pirat, spiderman, ett lejon, flera prinsessor osv här!

Träning här hemma

Idag träffades vi 4 glada tjejer, 6 glada hundar och 4 barn. Vi gick igenom träningen som vi håller på med individuellt och man kunde fråga om sina problem och diskutera hur man kan gå vidare.
 
Marianne tränade på att få Berta att gå baklänges runt henne. Det såg ut att vara en bra början på det momentet.
Tina och Piglet tränade på att Piglet skall gå baklänges slalom mellan hennes ben. Det fick hon kläm på efter en stund och det kommer nog Piglet snart att fixa!

Jag och Ozzy tränade på vårt nya moment. Vi behövdes alla fyra för att fixa det. Ulrika riktade in honom, Marianne lockade med godis, Jag låg på marken och Tina fotade. Det blev många skratt. Marianne ville att Berta skulle lära sig det oxå men tyvärr missades fotograferingen där.

Vi hittade på en ny övning till Ulrika och Puma där hon skal gå längst Ulrikas ben som en vippbräda. Undrar just om det kommer bli något av vår idé...

Tina och Lizzie tränade så slalom som såg riktigt fint ut. De hade en riktigt bra publikkontakt.
Nästa lördag skall Ulrika tävla med Diva-bebisen... hon tränade henne oxå.
Här är dom i full gång. Det gick bra så länge det var godis inblandat men det får man ju inte ha när man tävlar så...
...alltså Diva tog sig egna friheter utan godis.
Inte undra på att Ulrika ser ut så här!

Men, men det är ju en hel vecka kvar!!!

Träning i Hällingsjö

Idag skulle vi träffas ett litet gäng för att träna hundarna. Det blev det ena avhoppet efter det andra och tillslut blev det helt inställt på grund av skyfall och åska. Men skam den som ger sig. När det klarnat upp bestämde jag och Ulrika oss för att träffas på Statoil i Hällingsjö. Där finns en liten gräsmatta och det kommer och går människor, mopeder och rastas endel hundar där. Perfekt för oss och nära.
Först ut var Ulrika och Diva. Hon har satt ihop ett litet program inför klubbmästerskapet nästa lördag. Det såg kanonfint ut och det kommer nog att bli väldigt bra bara de får träna lite till.
Sedan var det jag och Ozzy. Det är tur att jag inte bryr mig så mycket om vad folk tycker för jag måste blivit idiotförklarad. Där går man runt och försöker skrida fram men ser nog mest ut som en klump. Ozzy har ju sina koncentrationssvårigheter men han har oxå sina ljuspunkter i livet. =) Jag fick massor med tips av Ulrika om hur jag skulle träna för att det skall funka bättre. Han är söt i alla fall...
Sedan var det dax för Puma och det gick ju som vanligt bra. Ulrika hade lite tankar och funderingar om hur det skulle kunna gå att göra om vissa saker.Jag fick en blid på sötnosen när hon "Zerbra".  Men Ulrika... ingen tung parasollklump till Karlstad!
När vi pratat lite sa jag till Ulrika att jag har ett hopp jag skulle vilja lära Ozzy så vi plockade ut honom igen. Det går ut på att jag ligger på rygg på marken och har benen i vädret och han hoppar över mig liksom mellan mina ben... Ja har man inte blivit idiotförklarad innan så blev jag det nu. Där låg jag och vifftade med benen medan Ulrika fick Ozzy att hoppa. Det skall nog gå en dag...

Viltspårsträning

Igår kväll bestämde jag mig: Det är ingen idé att deppa ihop över ett tredje pris på en viltspårstävling. Det var faktiskt olidligt varmt den där dagen och Ozzy ville helt enkelt inte arbeta, eller snarare (tror jag) orkade inte.
Jag gick upp svintidigt (jag är inställd på sommartid) 6:30 lufsade ut i skogen och la ett spår. Kanske ung. 600m och med "blindvinkel" och allt.
Idag (efter jag hämtat min nya clickstick) gick jag och Ozzy spåret. Det var bra att jag var så trött i morse när jag gick för jag kom inte ihåg exakt hur jag gick så jag fick lita helt och hållet på pojken. Han är ganska tydlig i sitt kroppspråk så jag ser ganska bra när han "flummar" och när han är på spåret. Han behöver sina små cirklar och nosningar. Men jag trodde att han skulle dö när han stoppade nosen i en liksvamp! Men det gick bra och hans luktsinne kan inte ha försvunnit helt eftersom han på ett ganska galant och säkert sätt kom till målet! Både jag och Ozzy var överlyckliga! Nu Jäv___r skall vi ta de där förstaprisen!

Tavarisha har flyttat!

Idag kom Tavarishas familj och hämtade henne. Oj, vad glad hon blev! Hon tokade runt och tjöt av lycka. Jag tror absolut inte att hon inte har trivts här men det är klart att familjen hon levt med så länge är bäst! Hon sa till mig innan de kom att hon önskar sig en egen altan.Hon har fått högsta betyg här hemma. Tänk att till och med Martin sa: -Hon har ju inte varit till något besvär alls, det är nästan som att hon inte varit här!
Det ni... Hon är mycket välkommen tillbaka om hon vill det någon gång. Många kramar skickas härmed till henne från hela familjen Mattsson.


Lite träning hemma...

Martin spelar just nu sin tredje av tre kvällar på raken. Det innebär för mig att efter barnen somnat så kan jag gå ut med hundarna på gårdsplanen och träna. Jag spelade in i dag eftersom det är så bra att se själv vad som händer. En del av det kommer i en liten film här:

http://www.youtube.com/watch?v=Sh79PCYiPuU

Jag har råkat tappa en ca. 25 kg tung trädgårdsplatta på foten häromdagen och skyller all klumpighet på att den förbaskade foten fortfarande gör jäv___gt ont...
Jag har lagt om träningen. Nuförtiden använder jag mig nästan inte alls av godis! Som ni ser funkar det ganska bra ändå. Det är bara när Ozzy skall stå "fritt" på bakbenen han får godis just nu, och efter träningen så klart! Detta för att han måste klara av en freestyletävling utan att han vill ha godis hela tiden.
Det största problemet med oss är faktiskt mig har jag kommit fram till. Så det är bara för mig att träna på... Bland annat så tränar jag på att inte visa för mycket med händerna (speciellt inte med slutna eftersom jag tycker att domarna borde reagera mer på de eckipagen där man misstänker att det finns godis i förarens hand). Det finns vissa rörelser som jag vill ha handtecken på för att jag tänker att Ozzy kanske så småningom skall kunna göra det på distans!

Lite bilder... och en kattunge!

Här kommer två bilder från en av våra promenader som Tavarisha har varit med på. Hon lyckades få tag på Ozzys and när vi gick hemifrån och släppte den inte på hela promenaden! Ja, ja förmodligen tyckte hon att det var helt ok.
Ozzy var som vanligt bara glad och flåsig!
Visst är han väl en sötnos?!
Ikväll när jag var ute och tränade freestyle så ringde min man (han har spelningar i Borås just nu) när jag talade med honom så försvann hundarna lite. Eller de inte direkt försvann men de stod stilla och stirra. När jag slet mig från samtalet för att titta efter såg jag att vår nya lilla kattunge var offer för två stirrande hundar. Oj, oj. Eftersom jag hade mobilen framme han jag ta ett kort.
Inte förrens jag gick fram vågade hundarna det. Tavarisha försökte knipa kattungen (hon är inte van vid katter hemifrån) men jag lyckades få tag på nackskinnet och "slänga iväg" henne! Katten var helt skärrad men jag lyfte upp henne och gosade med henne lite innan jag satte in henne på katternas matplats. Det gick med andra ord väldigt bra.
Det gick faktiskt väldigt bra med freestyleträningen idag oxå!

5-årskalas!

Idag undrade nog hundarna hur det stod till med oss egentligen! Först fick vi besök av ett spöke! Det var ju bra träning för de små liven . . .
Som ni kanske ser så var vi oxå utklädda. Det var min stora flicka som fyllde år och hon ville att alla som ville klä ut sig skulle få göra det. Hundarna såg misstänksamma ut.
De skällde lite. Det visade sig att spöket egentligen var en som de tycker mycke om...
Här kommer en bild på hela gänget som var utklädda:
Visst var vi stiliga allihopa. Det gick bra med hundarna. Tavarisha hade nog mest problem med en svart dobberman...
Det har gått himla bra att ha henne här. Nu ligger hon och Ozzy och tuggar på varsitt ben!

I morse "flyttade" Tavarisha hit!

Jag fick gå upp i ottan (eller kanske 8) för att ta emot vår nya gäst. Vi gick in och hundarna fick frukost medan Tavarishas husse åkte iväg. Sedan fick hon strosa runt i hela nedervåningen i sitt eget tempo innan hon gick och la sig. Idag har nog inte varit en så himla rolig dag för henne. Det har varit fint väder så jag stod på stegen och målade. När jag var färdig med det så skulle vi äta (Martin åkte iväg på en spelning). Under tiden satt hundarna i hundgården och det gick väldigt bra. Jag var lite rädd att Tavarisha som inte är van vid hundgård skulle gny eller skälla eller så men det gjorde hon inte! Det är klart, hon har ju haft lite att göra: hålla koll på Ozzy, hålla koll på Morfar när han bygger altan, hålla koll på två barn och en målare samtidigt som vägen och sjön måste vara under kontroll! När vi ätit färdigt tog jag och tjejerna med oss hundarna på en liten promenad. Här kommer två bilder från den:
Visst ser hundarna glada ut. De lekte inte direkt men jag tror att de gillade varandras sällskap!
När vi kom till röbäck kunde inte Tavarisha låta bli att lägga sig i bäcken! Det var synd att jag inte han med med kameran!
Sedan var det dags för en liten sväng i hundgården igen medan jag och tjejerna köpte godis. När vi kom hem tog vi oss in allihopa. Det går bättre än vad jag hade tänkt mig. Det enda är väl att lilltjejen blir vält och pussad ibland, men jag tror nog Tavarisha kommer lära sig att det är bättre att gå runt henne än över henne! (Hon är ju en liten argbigga...)
Det konstigaste som jag tror hon har upplevt idag är när jag och Ozzy tränade freestyle nu på kvällen. Det var skitbra träning för oss att ha en stor Schäfer lullande runt på gårdsplanen men hon undrade nog hur det stod till med oss. Dessutom så gör ju Ozzy allt utan godis som belöning nu. Det ni! Ser fram emot i morgon när det skall vara fint väder igen!

RSS 2.0