Viltspår

Idag har Ozzy varit ute och spårat igen. Spåret fick inte ligga mer än några timmar. Denna gången märkte jag noga så jag skulle veta var jag var. Jag tänkte på att ge honom lite motstånd i linan. Jag pratade uppmuntrande med honom när jag var 100% säker på att han var rätt. Han tog spåret med en gång och gick som en klocka i dag! Han klarade till och med den lurigaste vinkeln av de tre som skall finnas med i ett öppenklasspår. Tjoho! Sedan var det slutet... han kände i luften att klöven låg en bit fram och jag lät honom springa. Lite roligt skall man ju få ha när man har jobbat bra! Jag försökte ta ett kort när han dundrade fram. Så här blev den:  

Tillägg till det jag skrev i går

Glömde skriva att Ozzy fick en chans att ta sig igenom rallylydnadsbanan efter vi hade positiviserat träningen med lite freestyle. Då klarade han den galant!. Jag måste bli bättre på det här med kopplet bara. När  vi kom hem körde vi lite inne i köket också och det gick hur bra som helst. Han är verkligen en toppenhund som skall bli bäst någon gång!

Vinnarbil blev looserbil...

Idag åkte vi iväg för att tävla rallylydnad på en tävlingsträning. Vi var 4 glada tjejer och lika många hundar (+ stuffisen som mamma passar just nu). Naturligtvis var våra 2 bilar de bilar som de 4 bäst placerade åkte i. Inget snack om saken, hur svårt kan det vara? Kerstin och hennes hund klarade sig ok. Ulrika och hennes hund klarade sig också ok. Mamma och Alice gick väldigt bra jämfört med i måndags, det syntes verkligen att de hade tränat! Sedan var det dags för mig och Ozzy. Jag kunde inte fatta varför hunden inte gjorde som jag ville och varför han var okoncentrerad?! Det tog några "hinder" innan jag konstaterade att han måste ha något problem i baken. Och mycket riktigt en ganska stor taggbuskepinne satt fast där... inte konstigt att han inte gjorde som jag ville, speciellt inte sätta sig ner! Jag fick pilla bort pinnen och börja om. Tyvärr är det ju som det är med mig. Jag är lite långsur så det fortsatte inte så bra. Inte nog med att hunden inte ville sätta sig utan han ville inte lyssna vilket förmodligen berodde mest på att jag inte lät så himla rolig utan han tappade och började nosa osv. Jag bröt helt och vi körde lite slalom och hade roligt i stället. Det var nog faktiskt det klokaste jag har gjort i dag. När protokollpapprerna kom insåg vi alla att rallylydnad nog inte är att leka med utan att det faktiskt är både svårare och mer seriöst än vad det ser ut. Vi har mycke att träna på inför nästa träningstävling. Den är den 26 april (tror jag). Bland annat skall jag träna med koppel. Jag vet inte hur många poäng Kerstin fick men både Ulrika och Mamma fick runt 30 poäng vilket är ganska kass jämfört med de 100 man kan få. Det blev nog mest poängavdrag för att vi inte riktigt visste vart momenten skulle utföras i förhållande till skyltarna och för att vi inte kunde hantera koplena ordentligt. Bättre lycka nästa gång då vi skall komma 1:a, 2:a, 3:a och 4:a med över 70 poäng. Ha, ha, ha...

Öppet träning på Hundteamet i Lerum!

Idag har jag och mamma och våra hundar varit i Lerum på öppen träning. Man får träna vad man vill och det står en rallylydnadsbana utställd. Jag och Ozzy gick banan 3 gånger. Den tredje gången märkte jag att han "visste" vad vi skulle göra när vi kom till skyltarna så det var ingen idé att gå en fjärde gång. Men vi fick bra möjlighet att träna lite freestyle med störning!!! Toppen! Det är det som vi behöver. Mamma och Alice gick banan 4 gånger. Det gick väldigt bra. Speciellt med tanke på att mamma är lite slarvig (fniss) med att träna henne. Men fjärde gången såg det riktigt proffsigt ut. Alice har faktiskt lite svårare än Ozzy med att jag och mamma är på samma ställe och tränar. Eller rättare sagt... ozzy är mer godisstyrd än Alice! Nu är det träningstävling på Torsdag och då skall vi ha med oss Ulrika oxå.

Två saker på en dag!

Idag har jag dels viltspårat och dels gjort en drastisk klippning i Ozzys päls.

Vi börjar med spåret.
Glad i hågen släppte jag på Ozzy på spåret han gick väldigt bra i början. Första vinkeln klarade han galant även om jag hade lagt ett 10 meter bloduppehåll direkt efter vinkeln. Spåret började med en brant uppförsbacke så vi passade på att träna på att jag ibland drog lite i linan. Han var tänd på sin uppgift så det spelade honom ingen roll. Efter första vinkeln började det bli lite problem för Ozzy. Det visade sig att han hittat spår efter vildsvin. (Skall skicka ut min man med bössan en dag). Det skall ju hunden klara av men det var första gången han gick ett spår som legat i så många timmar så han tappade det. Jag gick tillbaka till ett ställe där jag visste att jag hade blodat. (Gjorde några sådana ställen längs vägen för att kunna gå tillbaka vid problem). Naturligtvis låg det helt färsk harskit just där. Vi gick vid sidan av spåret och till ett annat ställe där jag visste att jag hade blodat. Tyvärr missade vi den vinkeln som hade ett "blindspår" men det var ju bättre att han fick klara slutet än inget alls. Han spårade mycke bra den sista biten och klarade ytterligare en vinkel galant. Jag hade lagt spåret så att det slutade på andra sidan en bäck. Det gick oxå väldigt bra. Mamma var med hela spåret. Det störde honom något otroligt, men vilken bra träning. Det är ju det han behöver! Så här glada var vi när vi hade nått slutet:

Sedan var det dags för Mamma och Alice. Vi tänkte inte till riktigt där för jag gick före ut i skogen för att kunna få bra bilder. Alice ville bara till mig. Det trodde vi inte riktigt. Vi började om men Alice tappade spåret. Här fick vi också gå till en punkt där jag visste att det var blodad ordentligt. Sedan gick det bra. Det var bara "blindvinkeln" som strulade. Men, men det var ju första gången så det är ju kanske inte så konstigt. Det blev lite bra bilder på tjejen i varje fall.
 Alice har inte riktigt velat bära rådjursbenet innan.
 Men med lite uppmuntran fixade hon det hela vägen hem!
Några saker har vi lärt oss: SNITSLA, ÖVA PÅ STÖRNING och VÄNJ OSS VID VILDSVIN ELLER SKJUT DOM!

Nummer två idag är att jag rakade Ozzy på bröstet och i öronen. Sedan tänkte jag: Va fan han är redan champion och jag har inte tänkt ställa honom just nu så varför inte klippa till. Det gjorde jag så nu ser han nog lite halvtokig ut men han är glad i alla fall. Visst är det konstigt att han inte gillar när jag ställer upp honom och fotar honom?!

Blod "slush puppie"???

Idag har jag varit ute i vår skog och lagt två viltspår på öppenklassnivå (tror jag i varje fall). Jag har en gammal nappflaska med blod och stänker. Det har funkat bra fram till idag. När jag var en bit in på det andra spåret började nappen på flaskan att krångla men jag fixade det ändå. Men blodet var inte ritigt tinat utan det var som en stor klump i mitten. För att "lösa" upp den fick jag skaka flaskan vilket resulterade i blod slush puppie. Mindre fräsch men ändå. Jag fick inte ut en droppe ur nappen utan jag fick skruva av överdelen på flaskan och hälla ut lite isklet i handen för att skvätta lite här och där. Det är ju tur att det inte går så mycke folk i vår skog. Handen såg inte så trevlig ut utan var helt blodnergeggad, men vad gör man inte för de små liven. Det skall bli intressant i morgon att se om hundarna klarar utmaningen!
Görel frågade om Ozzys regntäcke. Jag tycker att det  ser otrolit töntigt ut men det är ju bra. Det är utav märket Hurta och finns hos Gunillas Djurtillbehör i Gråbo, vilket förövrigt är en toppenaffär där man alltid får bra hjälp. Gunilla vet vilken storlek och så vidare Ozzy har. Tel till butiken 0302-41088 (Må, On, Fr 12.00-18.00). Besök gärna hennes hemsida www.gunillasdjurtillbehor.se
Täcket kostar en del pengar men det var väldigt skönt att komma hem med en nästan ren hund och ibland kommer han kanske få ha det i skogen (när det finns ett behov av att ha pinnfri päls). Ozzy har ju väldigt mycke päls, ibland när jag borstar honom undrar jag om det inte är lite Old English Sheepdog i honom! Ha, ha, ha.
Promenaden i Fredags med min granne hade gått väldigt bra. De var supernöjda båda två!

Har ni sett en ÄNGEL?

Det har jag... Idag ringde min granne och frågade om hon kunde få komma och lära känna Ozzy lite. Hon har själv haft hund innan men fick tyvärr ta bort sin senast i höstas. Hon väntar på en vit herdehund men den kommer inte förrän till sommaren. Nu vill hon komma ut i skogen och undrar om hon kan få låna med sig min pojk. Om hon är som sänd ifrån ovan??? Ja det tror jag nog. Visst är det toppen! I morgon blir deras första promenad. Titta vad glada båda hundarna var i henne!

Bilder från Ulrika

Först lite bus. Så går vi runt...Mer bus i full fart. Tänk att den "lilla" har blivit så stor!Lite seriös träning med två ben, backa, hopp...... tass och "andra" har vi börjat lära oss!Ulrika tränar Diva. Observera hur fint Ozzy ligger där borta. Det är jag som fotar så ni ser själva att jag är en bra bit bort.En av Diva attackerna! Visst är han duktig som ligger kvar! Här har Diva med all sin kraft dessutom vält honom! Tack Ulrika för de fina bilderna och för ett bra träningspass. Jag blev inspirerad av platsliggningen (som vi inte skulle tränat på egentligen) att jag har kört ett lydnadsklass ett program här i kväll. Han kan nog vi

Ozzyboy har varit duktig!

Först var det i Söndags då vi skulle ut och gå en promenad längst vägen. Jag har ont i ryggen igen och behövde gå på plan mark och kunna "viffta" på armarna ordentligt. Längst vår väg är det otroligt smutsigt och nersaltat och ett bad när vi kom hem var inte att tänka på med min rygg... lite problem med andra ord. Då kom jag på mitt regntäcke jag köpt till Ozzy för att han skulle kunna ha när det var blött ute. Jag fick på honom täcket och vi gick promenaden. Han såg faktiskt riktigt stolt ut! Han liksom trippade fram med nosen i vädret. Det trodde jag aldrig men gud vad skönt det var när jag kom hem och bara behövde slabba av tassarna på honom istället för all päls på ben och under magen.  Här kommer en bild:
Se hur skitiga tassarna var innan jag svabbade av dem!
Idag var nästa tillfälle att glänsa. Jag är hemma idag för att min lilla tjej är hostig. Men inga barn har ju dött av att vara ute lite så jag bestämde lunchdate med Ulrika och hennes hundar. Vi träffades och gick en liten sväng och sedan tränade vi lite på en grusplan. Jag blev lite trött på Ozzy eftersom jag vet att han kan bättre. Ulrika tog kort så det kommer säkert att komma ut bilder på hennes sida. När Ulrika skulle träna "lillan" alltså Diva som är 5 månader och Doberman la jag Ozzy ner på vinst eller förlust. 3 gånger var Diva framme och vill leka med honom... han låg kvar! Oj om jag var lycklig! Visserligen fick jag påminna honom men jag stod en bra bit bort och han bara låg där. En gång välte till och med Diva honom så han låg på sidan men han bara rättade till sig och la sig ordentligt! Tala om att han blev mätt på Frolic. Hade tänkt ta tag i platsliggningen på Hundteamet när vi skall dit och träna. Måste ju klara ett LP 1 någon gång.
PS. Telefonen tar ju faktiskt fina bilder när det är dagsljus!
 

Tur att det finns bra människor...

Idag är allt bättre. Jag är inte så förbannad längre men väntar naturligtvis på att få tillbaka pengarna för kursen som inte fanns, skulle gå eller aldrig hade funnits.
Det är tur att det finns snälla människor (förutom släkt och vänner osv) jag och Ozzy är välkomna till hundteamet i Lerum på öppen träning (där dom hjälper till med lite allt möjligt) och träningstävling i rallylydnad! Tack för det!
Första tillfället är redan på Måndag då det är öppen träning. Det skall bli roligt och det ser jag fram emot!

Jag dissar Hundens Hus!

Den 8 Jan i år anmälde jag mig till en rallylydnadskurs på Hundens hus. Det kom en bekräftelse på anmälan och den 9 jan kom det ett besked om hur man skulle betala in pengar och att kursen började den 11 mars (i morgon) kl. 19.30. I går skickade jag ett mail till dem för att fråga om man inte skull få ett PM eller så, då fick jag svaret att det inte börjar någon kurs utan att det har varit problem med deras dator!!! Sedan i Januari??? Verkar väldigt oseriöst. Det är dessutom så att Mamma har anmält sig till samma kurs. Vi har båda betalat in pengar i två olika omgångar (precis som dom har bett oss) och man kan ju undra över vilken koll de har på ekonomin eftersom det tydligen inte har slagit dem vilken kurs vi skall gå. De hade ringt till mamma men inte till mig. Nej usch och fy... oseriöst.
Nu har jag och Ozzy alltså ingen kurs att gå och de kurser som finns går på Torsdagar då jag inte kan gå på kurs!
Det är tur att vi har Piglet. Vi har tränat i dag igen och det gick toppen!

Vi har träffat Piglet igen!

Idag åkte vi till delsjön och gick en liten promenad tillsammans med Piglet och hans matte. Sedan tog vi oss upp till Göteborgsavdelningens brukshundsklubb och tränade lite. Själva planen är avstängd men det fanns en liten "grusplan" som var upplyst som vi kunde träna på. Båda hundarna skötte sig utmärkt. Ozzy var glad och pigg och gjorde det han skulle. "Around" sitter son en smäck nu! Tass och "andra" (höger och vänster tass) får vi arbeta på ett tag till. Jag fotade Piglet men som ni ser blev inte bilden bra. Jag skyller allt på min nya mobil, kortet såg bra ut på den. Får ta med mig kameran nästa gång!
Ozzy är som vanligt när vi kommit hem trött och hungrig så jag får gå och ta hand om pojken nu!

RSS 2.0