Slottskogen gav mersmak!

Idag när jag slutat jobba (slutar faktiskt vid två på fredagar) packade jag in ungar + ett lånebarn + hunden + varm choklad + bullar från gårdagens bak i bilen och åkte till slottskogen. Det blev väldigt bra. Vi tittade på sälar, dovhjortar, påfåglar, andra fåglar, hästar, gutefår och älgar (förmodligen fler djur som jag inte kommer ihåg just nu). När vi kom till fågelhuset blev Ozzy väldigt intresserad och följde en vit fågel en bra bit. Fågeln verkade dela intresset. Den visste väl att det var ett rejält fönster emellan. Vi har redan bestämt att vi skall dit igen.
Här är vi vid fågelhuset där vi även fíkade!

Misslyckad skidåkarjakt!

Idag smet jag lite från jobbet. Eller det kommer man väl aldrig ifrån eftersom man tänker och planerar mycket hemma, men jag smet från min arbetsplats i alla fall! Jag tänkte ta en "meditationspromenad" i skogen med Ozzy (mycke jobb att tänka på) men bestämde mig för att vi skulle passa på att träna inte jaga skidåkare på isen istället.
Det gick inte så bra.
Det var inga skidåkare ute så det fanns ingen att jaga. Istället lät jag Ozzy försvinna lite väl långt från mig för jag tänkte att så korkad kan han väl inte vara att han sticker ifrån mig när vi är på "öppen" is. Men det var han. Tillslut såg jag bara en lite prick. Jag ångade efter så klart och fick tillslut tag på honom. Jag gjorde vad varje flockledare skulle ha gjort. La ner honom på rygg och höll ett tag över hans strupe. Oj vad han var lydig efteråt. Det var precis som att han tänkte: Jag...jag har väl aldrig inte lytt. Jag har väl alltid varit perfekt!
Ja kanske inte men vi gjorde några rejält långa inkallningar där han fick otroligt mycke beröm och godis. Sedan tränade vi lite freestyle där ute på isen oxå. Undrar vad alla bilister trodde att vi höll på med?!

Ny träningskompis

Idag har vi träffat en ny träningskompis! Precis som Ozzy så behöver han träna på att vara i närheten av andra hundar och människor utan att släppa koncentrationen från sin matte. Så bra det blev! Vi träffades vid den stora parkeringen vid slottskogen och tog först en promenad. Hundarna gick kopplade brevid oss utan att hälsa, skälla eller dra. Sedan hittade vi ett avlägset hörn att träna på. Det gick väldigt bra och Ozzy gjorde "around" och tass som är helt nya moment för honom utan problem. Piglet (den nya kompisen) skötte sig också finfint. Nu är Ozzy både trött och skitig...
...men nöjd. Mycket nöjd!

Försvunnen och funnen!

Nu har Ozzy varit ute på äventyr igen. Han var ute och rastade sig lite innan vi skulle äta. Martin såg honom från fönstret när han som vanligt stod och kollade ut mot sjön. Han gick till hallen och ropade och han var borta. Jag gick ut och ropade och letade men det började bli mörkt. Jag tog bilen och körde till ställen häromkring som han skulle kunna stuckit till. När jag inte såg honom eller några spår åkte jag hem och min man som är tuffare än mig tog motorcykeln och stack ner på sjön. Det tog inte lång tid innan han upptäckte att Ozzy sprungit ner på sjön, efter någon på skidor och vidare efter någon som åkt skridskor och förmodligen haft med sig en hund. Han åkte bort till våra grannar som han visste var ute och grannpojken åkte tillsammans med Martin längst sjön för att försöka hitta Ozzy. Tillslut ca 2 km hemifrån hittades den lilla pojken! Glad med snöklumpar och samtidigt lite moloken. Han vet ju i hjärtat att han inte får göra så. Nu kom problemet. Hur skulle de få hem honom? Jo grannpojken körde motorcykeln och Martin satt bak med Ozzy i knät! Det gick bra och Ozzy ville nog gärna ta en tur till. När han kom hem fick han mat och många kramar. Det är ju ingen idé att skälla på dom små när de väl kommer hem. Dumma hund... nu blir det löplina! Man blir ju ändå glad och lättad när de kommer tillrätta, vi har ju ändå en väg mellan oss och sjön.

Lite bilder!

Här kommer lite bilder som jag laddade över från mina kameror igår! Den första bilden är på Ozzy när han hittade klöven i slutet av ett spår vi la för ett tag sedan! Han är väldigt noga med att markera tydligt att det är slut med spåret!I Söndags var vi ute på sjön och lekte igen. Det blev korvgrillning motorcykelkörning. Ozzy hittade en Rodigian Ridgeback (kanske felstavat) som han blev väldigt kär i.På väg hem somnade min minsta tjej på Snowborden! Hon sov de 2 km vi gick över isen!Ozzy hade fortfarande lite fart i benen.Igår var vi på sjön igen och lekte. Alice var med och hundarna busade för fullt. Visst är det konstigt att dom måste vara precis nära och leka när dom har hur mycket plats som helst att leka på?Här är en bild från i januari eller så.Så här ser det oftast ut när jag försöker ta kort på hundarna. Det är ju charmigt på sitt sett men det är ju kanske inte riktigt som jag vill ha det!

Fotografering

Har idag tagit nya bilder på mammas hund Alice. De som var och fotade i Doggys monter på My Dog har idag varit i Gunillas Djurtillbehör i Gråbo och jag var där och fotade Alice och mina barn. Ozzy fick jag ju fina bilder på på My Dog.
Wow vilka killar. Jag dundrade in med en tvärgrinig 2 åring och en 4 åring som gjorde allt för att synas så mycket som möjligt i bild. De lyckades väldigt bra! Kolla gärna in deras sida

www.studiobus.net

Bilderna borde ligga där i nästa vecka.
Gunilla är fantastisk. När vi kom var det en hund som lämnade butiken, två kaniner som skulle fotas och sedan mina två barn och en hund. Butiken är inte stor och den är väldigt fylld vilket innebär att man knappt får plats. HON HAR TILLÅTIT EN HÄST ATT BLI FOTAD DÄR!!! En eloge till dig Gunilla.
I morgon kommer några dårar till att befinna sig där...
Håller just nu på att lägga in bilder från kamerornas (de egna) minneskort till datorn, hade över 500 där nu, så i morgon kommer det nog att ligga lite hundbilder här.
Eleonor

Konstigt att Ozzy undrar?

Jag och min man har varit på maskerad! Det var roligt. Det kanske inte är så konstigt att Ozzy tittade på oss som om att vi inte var riktigt kloka!

Riddare Arne och Drottning Celest eller Se Häst som min lilla tös döpte om mig till!

Hemma igen!

Nu är jag och mina flickor hemma igen. Det innebär att Ozzy har flyttat hem från Ulrika där han som vanligt har fått vara med om massor. Jag är otroligt sugen att börja med öppenklassspårsträningen (?!) men man skall få ihop tid och energi på samma gång. Själv är jag ju sportlovsledig men min man arbetar och barnen är naturligtvis hemma med mig. Till helgen kanske det går!
Ett stort tack till Ulrika och Jonas (som älskar Ozzy som det vore hans egen, eller inte...) som har tagit hand om min pojk när jag har varit borta.
Eleonor

Info från tävlingen

Allt gick ju som sagt bra. Jag hade ju aldrig varit med om något sådant här i förut så det var mycket spännande. Domaren visade mig vart spåret började och riktningen vi skulle i de första metrarna. Jag släppte på precis som jag brukar göra hemma och Ozzy tuffade iväg. Sedan hade jag ingen aning om hur spåret gick och jag tyckte att det var en virrig färd genom skogen. När vi kom till ett ställe där jag förstod att det brukade gå andra hundar fick jag lite panik! Jag kom på att jag aldrig har tränat under sådana förhållanden så jag trodde att han inte skulle fixa det men det gjorde han. Han gjorde några avstickare från spåret men tog upp det antingen själv eller på uppmaning av mig. Det är tre saker jag verkligen skall träna på förutom svårighetsgraden på spåren:
1. Längden (tror att jag aldrig har lagt längre än typ 200m)
2. Där andra hundar har varit
3. Att det går med någon som inte bara går bakom mig utan runt omkring

Här kommer bedömningen:
Start     Tar snabbt an spåret

Sträcka 1   Klarar utan problem

Vinkel 1    Tar med liten ringning

Sträcka 2, Vinkel 2, Sträcka 3   Klarar utan problem

Vinkel 3    Tar direkt

Sträcka 3, Vinkel 4 Klarar utan problem

Sträcka 5  Några små avstickare, återgår

Spårslut Direkt på

Bloduppehåll 4

Spårningsförmåga Utmärkt

Arbetstempo Lämpligt

Spårtid 19 min

Allmänt omdöme: En hane som spårar i ett behagligt tempo. Har inga problem i spåret. Gör några små avstickare men släpper och återgår. Öppenklass nästa.


Han var så nöjd med sig själv efteråt (som bara en man kan vara...)



Nu hinner jag inte skriva mer för jag skall packa och åka bort några dagar. Då skall Ozzyboy bo hos min kompis Ulrika och hennes två flickor och vi vet ju sen innan att vad som helst kan hända då så det blir nog spännande läsning om man följer henne på hennes adress. Man hittar henne på Blogtown under Ullispuma.


Tjohooo!

Både Ozzy och Alice klarade anlagsprovet i viltspår! Mer info kommer i morgon. Vill passa på att gratta Ulrika till en pinne i agility! Nu skall jag och min man på MASKERAD...

Nu blir det av!

I morgon 7/2 13.45 har vi bestämt träff med en domare för att göra anlagstestet i viltspår! Det skall bli väldigt spännande! Jag hoppas naturligtvis att det går bra och blir han inte godkänd så hoppas jag ändå att vi skall lära oss något och att vi skall känna oss nöjda. Först skall jag gå med min Ozzy och sedan skall Mamma gå med sin Alice. Skall gå en promenad med honom på förmiddagen så att han har rastat av sig ordentligt, sedan skall han få leka av sig med Alice innan vi åker. Spännande, spännande, spännande!

Eleonor 

RSS 2.0