Här kommer länken till filmen!

Ulrika och Puma med Higher
Marianne och Berta med ett tjurfäktardrama
Eleonor och Ozzy med Åh en sån man
Tina och Piglet med Borås, Borås

http://www.youtube.com/watch?v=lWruNLQCRXc

Hoppas ni tycker om det ni ser!!!


Utställning och freestyleuppvisning i Borås!

Vilken bra dag det blev!

Måste dock börja med att skriva att jag blir helt vansinnig på människor som åker på sådan här tillställningar så varma dagar utan att ta hand om sina djur!!! Det tog inte lång tid innan en hund blev körd till Blå Stjärnan för att den hade fått problem när den satt bunden i solen... Hur f_n kan man??? Bara en stund efter så var det en som hade lämnat en hund i en bil. Det är sorgligt. Hoppas att kennelklubben anmälde ägarna för djurplågeri!

Nog med det sorgliga.

Det gick bra för Ozzy. Hans bedömning blev följande:

good head eyecoulor could be darker chissling under eyes good length of neck short in upperarm longer in loin well angulated hindquarters moves well coming and going good topline very good temprament

På detta fick han ett CK och en Bästa Hanhunds reservplats!
Han skötte sig exemplariskt i ringen då han sprang fint och ställde sig bra, detta trots lukten av löptik!

Det gick bra för Alice också. Mamma hade för dagen en profitionell handler =) Cecilia ställde upp. Alice fick en väldigt fin kritik och ett första pris. Hon placerade sig som 3:e bästa öppenklasstik! Det var väldigt roligt.

Ulrika var där med Puma och Diva. Diva var ensam dobermanvalp. Hon blev bäst i rasen (vilken inte var så konstigt) sedan valdes hon ut bland de 10 bästa i gruppfinalen! Det var väldigt bra tycker vi. För Puma gick det också bra. Hon fick ett förstapris och sitt första (tror jag) Ck med en 5:e bästa öppenklasstik!

Fram på eftermiddagen var det dags för freestyleuppvisning. Både vi förare och hundarna var väldigt varma och trötta. Men det gick! Det kommer en film så småningom...

Jag hade tänkt att Ozzy skulle hoppa över mitt koppel som jag hade på honom men prioriterade att ha korv i handen istället för ett koppel! Vi har tränat utan godis ända sedan växjö men värmen och väntetiden gjorde det befogat att han korv tyckte jag (förmodligen Ozzy oxå!).

Snyggingar!

Idag har vi varit hos uppfödaren Agneta och klippt oss! Alltså Ozzy och Alice då... Som vanligt när de kom dit ville de inte ens titta på Agneta! Än mindre följa med till källaren. Ozzy är en riktig bråkstake som man måste hålla i hårt. Efter mycke kämpande och en hel papperskorg med päls blev han så snygg som han aldrig har varit! Alice är lite lättare och somnade nästan. Hon har (hade inte heller) inte lika mycke päls så det gick mycke fortare att få ordning på henne. Cecilia var snäll och ställde upp hundarna för fotografering. Se vilka sötnosar!

Ozzy


Alice

Hoppas nu bara att de kan hålla sig ifrån dypölar och så till på Söndag =)

PS. Första turen med båten i går (för i år). Oj vad Ozzy tyckte det var härligt att simma!

Borås!

Jag har inte skrivit på länge, det beror inte på att vi inte har gjort något utan på att jag inte riktigt har hunnit med.
Först var jag och mina flickor och min mamma på Astrid Lindgrens Värld i 2 dagar. Det var roligt och Husse fick motion med Ozzy.
Sedan var jag bara hemma i några dagar för att åka till Polen. Då fick både flickorna och Husse motion!
Jag har slutat träna med godis. Ozzy tycker att det är ok att kramas istället! Skall göra ett freestylekomando i veckan för att han skall förstå det ordentligt. Jag började med runt. Det sitter. Sedan har jag kört Around (han skall backa runt mig) det sitter nästan.
På söndag (28) skall vi till Borås och Ryda på utställning. Vi har även tiggt till oss (eller snarare Marianne som är en baddare på att prata!) en uppvisning i finalringen innan finalen! Det kommer att bli bra träning. Därför fick jag gå ifrån mitt träningsschema lite för att kunna fixa ett program. Vi har en ny låt och ett nytt program. Han skall hoppa över ett koppel som jag håller mellan mina händer. Det går bra för det mesta...
Jag har egentligen semester nu men jag skall arbeta lite med att dela ut tidningar i 1 och en halv vecka. Ozzy boy kommer i varje fall att få minst 2 träningspass om dagen fram till torsdag när vi skall åka till Agneta och frisera både Ozzy och Alice inför utställnignen!


Inte förens nu har jag orkat skriva...

Växjö... det började bra med en bilresa. Vi kom ner i tid, hittade rätt och allt. Fick slängt upp tältet och gjort oss i ordning. Sedan tog jag en "du får nosa hur mycket du vill" promenad på området. Det var agilitytävling också så det var mycke folk och hundar på plats. Dags för frukost och Ozzy satt i buren. Innan vi skulle in i ringen tog jag ut pojken och satte på honom ett strypkoppel. Jag sa till honom att när du har på dig detta får du inte nosa. Han började nosa med en gång men det räckte med ett lite ryck för att han skulle förstå poängen!!! Han fick behålla halsbandet på under tävlingen och han nosade inte så mycket. Mitt mål för dagen var att jag skulle säga till honom på skarpen om han inte uppförde sig och det gjorde jag. Han blev lite låg till en början men tog sig. När det var dags att hoppa över pekpinnen som jag hade med (hade satt ihop ett program till Anita Hegelands Mitt sommarlov) springer han under det och slår i pannan mitt mellan ögonen så att det tjongar i pinnen! Han kröpsprang ut och la sig under Mariannes stol. Jag bröt. Det var ju inte så bra. Direkt utanför fick jag honom att hoppa över pinnen och när vi hade lugnat oss lite tog jag med korv och gick bort en bit för att träna. Det gick bra och det verkade inte som att han var rädd för pinnen i alla fall. När tävlingen var slut fick jag chansen att ta in honom i ringen för att träna lite utan godis och så. Det gick bra och vi fjantade runt och hoppade över pinnen. Det kändes bra trots allt... Som vanligt så har jag analyserat om vad det kan ha varit som gjorde att han inte hoppade (för det älskar han ju). Det kan vara så att han inte såg pinnen ordentligt. Den är av borstad aluminium och kan nog vara svår att se, speciellt om man är lite disträ... Nu har vi redan börjat träna efter en ny träningsplan: Inget godis (att få vara med mig skall vara trevligt nog), ett momoent tills det sitter 100 och stryplänk för att han skall veta att han inte får nosa. Får se hur det går. Igår gick det väldigt bra även om gårdsplanen hemma luktade Alice!

För de övriga som var med gick det inte heller toppen men alltid är det något.
Det kommer kort på Puma så småningom!

 

RSS 2.0